VALG Venstre
SKOLE OG OPPVEKST: – Alle barn fortjener lærere som gir de muligheten til å skape sin egen fremtid, sier Sondre Hansmark Persen. (Foto: Elias Dahl)

Skole, miljø og liberale rettigheter

Del artikkelen i Sosial medier

VALG 2017: Venstres tredjekandidat i Hordaland, Sondre Hansmark Persen er krystallklar på hvilke saker som står hans hjerte nærmest.

Omsorgen for samfunnets minste står sentralt i partiprogrammet for landets eldste og mest utrydningstruede parti.

«Barnehagen og skolen er våre viktigste fellesinstitusjoner, og skal sikre alle barn gode muligheter til å leve sine liv slik de ønsker» heter det i partiprogrammet.

INNSATS MOT BARNEFATTIGDOM

–  Jeg mener at vi må styrke lærerne både med et lønnsløft og med mer videreutdanning. Alle barn fortjener lærere som gir de muligheten til å skape sin egen fremtid, sier Persen, og legger til at partiet også går inn for flere helsesøstre og skolepsykologer og en økt innsats mot barnefattigdom.

– Vi må satse mer på buss, bane, tog og miljøvennlige biler, samt at vi må jobbe for et renere hav, fritt for plast og boss. 

Den unge politikeren fra Bergenhus er også opptatt av sosiale og liberale rettigheter. Han går inn for en liberal og human ruspolitikk, og ser behovet for et styrket personvern på internett.

Dessuten brenner han for miljø, som er noe av en fanesak for Venstre.

– Vi må satse mer på buss, bane, tog og miljøvennlige biler, samt at vi må jobbe for et renere hav, fritt for plast og boss. Dessuten må Lofoten, Vesterålen og Senja holdes oljefritt for all fremtid.

GRØNNE ARBEIDSPLASSER

Partiets førstekandidat, Terje Breivik fra Ulvik, er enig, men legger til at det også må bli flere ladestasjoner i Hordaland, samt at det må bli enklere å skape nye grønne arbeidsplasser for seg selv og andre, med bedre sosiale rettigheter for gründere.

– Det bør i det hele tatt bli enklere å skape arbeidsplasser, mener han.

Idun Bortne fra Fana er nr. 2 på Venstres valgliste. Også hun har miljø langt oppe på agendaen, med krav om renere luft og bybane til alle bydeler. Hun er også opptatt av god integrering av flyktninger.

GRATIS BARNEHAGE

– Vi må legge til rette for at de kan skape et nytt liv i Norge. Integreringen i samfunnet er en kontinuerlig prosess hvor vi blant annet må ta i bruk sysselsetting og voksen- og språkopplæring som verktøy, sier hun.

Hennes viktigste sak er likevel, i likhet med Persen, skole og oppvekst,

– Vi må gi gratis barnehage og SFO til de som trenger det mest, og det må bli bedre samsvar mellom foreldrepermisjon og barnehageopptak, slik at foreldre kan velge det som passer dem og barnet best, sier hun.

– Når det gjelder skole, så må vi sikre trygge lærermiljø med nok lærere, der barna settes i sentrum. Arbeid mot mobbing skal være et voksenansvar.

VALGSERIE I BERGENSMAGASINET

 

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this