Bodil Rortveit. Foto Jorn Lavoll
ORDLØS SANG: – Tall og grafer gir oss fakta, men musikken og kunsten har en unik evne til å nå frem til kjernen i oss – inn til følelsene, sier Bodil Rørtveit. (Foto: Jørn Lavoll)

Ordløse sanger til vårt felles hjem

Del artikkelen i Sosial medier

Sanger og komponist Bodil Rørtveit inviterer publikum til å kjenne på fellesskap og nærhet til naturen i sin konsert «Vokalise for den blå planeten».

Vokalise betyr «sang uten ord», og Rørtveit lover at dette blir en poetisk og meditativ konsert.

– Med denne konserten vil jeg løfte blikket, og se det vakre vi ønsker å ta vare på.

– Jeg hadde lyst å lage en hyllest til naturen og planeten vår, og musikken er inspirert av skogen, havet og fjellet. . Med denne konserten vil jeg løfte blikket, og se det vakre vi ønsker å ta vare på, forteller hun.

– Tall og grafer gir oss fakta, men musikken og kunsten har en unik evne til å nå frem til kjernen i oss – inn til følelsene, understreker hun.

I Rørtveits formidling er det øyeblikkene av fellesskap og nærvær som er det viktigste. Hun vil gi publikum en opplevelse som skaper rom for ettertanke og ny inspirasjon. I «Vokalise for den blå planeten» utnytter hun sin mangfoldige og fleksible vokal til det fulle gjennom langstrakte melodilinjer og lydlandskap.

Med seg har hun en Loop Station, og med denne skaper hun et helt vokalorkester på egenhånd – mens lyddesigner Thorolf Thuestad flytter lyden rundt i høyttalere og skaper slik en 360 graders musikalsk opplevelse.

Bodil Rørtveit utviklet «Vokalise for den blå planeten» til Bergen Kirkeautunnale i 2021, der hun hadde med seg regissør Ingrid Askvik som dramaturgi- og regikonsulent. Musikken er inspirert av tidligmusikk, folkemusikk, fugler og andre naturlyder.

De siste årene har Bodil Rørtveit gjort seg bemerket som en uttrykksfull og særegen sanger gjennom flere tverrkunstneriske prosjekter – blant annet konsertforestillingen «Sustain» (Festspillene i Bergen 2017), der hun opptrådte ikledd en ikonisk plastkjole av blå søppelposer  – og scenografi og instrumenter var laget av plastboss.

Under Festspillene i Bergen 2021 gjorde Rørtveit det kritikerroste konseptet «Hengekøyekonsert», der publikum lyttet til musikken og fuglesang i hengekøyer i skogen. Her hadde hun med seg Berit Opheim og Benedicte Maurseth som medmusikere.

Konserten har gratis inngang, og spilles på KODE under Kulturnatt Bergen fredag 8.september kl 19:00. Deretter skal den på Norgesturné i kirker både på Vestlandet og Østlandet. Medvirkende: Bodil Rørtveit (sanger/komponist/live looping), Thorolf Thuestad (lyddesign), Ingrid Askvik (regi/dramaturgikonsulent). Produsent: Syv mil ved Hjørdis Steinsvik. Mer informasjon: bodilrortveit.no

 

Del artikkelen i Sosial medier

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this