VALG MDG
VIL RYDDE KYSTEN FOR PLAST: – En av våre viktigste saker i Bergen og på Vestlandet generelt er å rydde kysten for plast, sier Arild Hemstad. – Jeg er selv en ivrig fridykker, og blir opprørt over plasten som truer med å ta over og kvele livet i havet, legger Natalia Golis til. (Foto: Calle Huth)

En fremtid uten olje

Del artikkelen i Sosial medier

 VALG 2017: – Vi må begynne å planlegge for en fremtid på Vestlandet uten olje allerede nå, sier Arild Hermstad, førstekandidat for Miljøpartiet De grønne i Hordaland.

Den aller viktigste saken for MDG handler om å ta vare på fremtiden – noe som er ensbetydende med å ta vare på klimaet.

– Hver dråpe olje og gass som hentes ut fra norsk sokkel, blir sluppet ut som CO2 i atmosfæren. Det har vi ikke råd til.

– Det nytter lite hva vi beslutter av god politikk for landet vårt, hvis vi ikke er i stand til å stanse klimaendringene, sier Hemstad.

– Når vi har forpliktet oss til togradersmålet via Parisavtalen, betyr det at Norge ikke kan fortsette som før med å produsere olje og gass. Hver dråpe olje og gass som hentes ut fra norsk sokkel, blir sluppet ut som CO2 i atmosfæren. Det har vi ikke råd til.

OMSTILLING I OLJEBRANSJEN

Miljøpartiet De Grønne har derfor satt seg som mål å fase ut oljeindustrien i løpet av 15 år.
– Vi må skape nye, trygge arbeidsplasser for de som nå jobber i oljebransjen. Da kan vi også skape en trygg fremtid for barna våre.

Arild Hermstad er 50 år, vokst opp i Åsane, og var leder i Fremtiden i våre hender før han bestemte seg for å kaste seg inn i politikken. Han er MDGs førstekandidat fra Hordaland, og kan dermed også bli fylkespartiets første på Stortinget.

– Det kommer til å bli lagt merke til hvis jeg blir valgt inn, sier han, og lover å ta opp kampen for både fullfinansiering av dobbeltspor på jernbanen både til Voss og videre til Oslo og planlegging av høyhastighetstog mellom alle de store byene i Norge, og å bruke penger på rassikring og opprusting av de veiene vi allerede har, i stedet for å bygge nye bilbroer og dyre firefelts motorveier på Vestlandet.

– Vi vil også satse sterkt på miljøvennlige elferger og elektriske hurtigbåter. Her kan Hordaland bli verdensledende, mener han.

PLASTFRITT HORDALAND

Andrekandidat for MDG Hordaland er partiets fylkesleder, Natalia Golis fra Øystese. Hun er også nærings-og utviklingsansvarlig i Ulvik kommune, og brenner særlig for natur, havbruk og næringspolitikk. 

– I Hordaland har vi fått merke på brutalt vis hvilken skade plastforurensningen gjør med kysten og livet i havet, sier hun.

– Men det nytter ikke bare å plukke plastavfall. Vi må rett og slett slutte å produsere og bruke så mye plast at havene våre blir kvalt av det. Derfor har MDG lansert tiltak for å gjøre Hordaland plastfritt på tre år – og vi vil at Bergen skal bli hovedsete for en internasjonal konvensjon for å bekjempe plastforurensning.

VALGSERIE I BERGENSMAGASINET

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this