Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
JA TIL HØYRE, NEI TIL FRP: – Etter at velgerne har gitt sin dom, må Erna velge mellom sentrum eller Frp, sier Knut Arild Hareide. (Pressefoto)

Små sjanser for Ap-samarbeid

VALG 2017: – Dersom en sentrum/Høyre-regjering ikke blir mulig etter valget, vil vi søke andre gjennomslag for vår politikk, og mest sannsynlig velge opposisjon, sier Knut Arild Hareide.

De siste fire årene har KrF levd i en skyggetilværelse som mer eller mindre lojalt støtteparti til Frp/Høyre-regjeringen. Takken? I en debatt på NRK-programmet Politisk kvarter beskyldte Sylvi Listhaug (Frp) partileder Hareide for å «sleike imamer oppetter ryggen» – og nektet å beklage uttalelsen i ettertid.

– Jeg har stor forståelse for at det kan gå en kule varmt, men jeg er også en varm forkjemper for å kunne beklage etterpå. Det er jo det vi lærer barna våre, at når de har sagt noe dumt er det en god ting å be om unnskyldning etterpå, kommenterer Hordaland KrFs førstekandidat til Bergensmagasinet.

DE GODE VERDIENE

– Er vi på vei mot en politisk debatt der man angriper person i stedet for sak?

– Dersom en sentrum/Høyre-regjering ikke blir mulig, vil vi mest sannsynlig velge opposisjon.

– Det håper jeg virkelig ikke. Men dessverre er ikke personangrep noe nytt i norsk politikk eller offentlighet, det tar bare andre former og blir mer massivt med dagens sosiale medier. Nettopp det at sosiale medier fører til så rask og bred spredning av uttalelser nå, gjør at vi burde være ekstra forsiktige med å gå etter person i stedet for sak.

Så er også KrF et parti som holder fanen høyt når det gjelder gode og positive verdier, enten det er snakk om internasjonal bistand, eldreomsorg eller barns oppvekstvilkår.

– Verdiene våre kan ikke tas for gitt. KrF vil ta vare på den kristne kulturarven. Kjenner vi røttene våre, er vi også tryggere i møte med nye mennesker og kulturer, sier han.
– KrF er opptatt av menneskeverd i alle faser i livet. Vi sier nei til tvillingabort, nei til aktiv dødshjelp, og ja til bedre hjelp og støtte til de som får barn med ekstra behov.

15 ELEVER PER LÆRER

– Hva tenker du om et eventuelt regjeringssamarbeid etter valget?

– Vi har sagt at vi vil ha en ny regjering bestående av sentrum og partiet Høyre, med Erna Solberg som statsminister. Dersom et slikt alternativ ikke blir mulig etter valget, vil vi søke andre gjennomslag for vår politikk, og mest sannsynlig velge opposisjon.

Hareide mener at en regjering av sentrumspartiene og Høyre også vil være mer levedyktig enn en blå-blå regjering uten garantier i Stortinget.
– Valgresultatet vil avgjøre dette, sier han.

En av de politiske sakene Hareide kjemper for, er større lærertetthet i grunnskolen.
– Jeg har besøkt mange skoler, og får ofte tilbakemeldinger om at det er behov for flere lærere. Derfor er en av KrFs viktigste saker i denne valgkampen at vi vil ha en grense på maks 15 elever per lærer i 1.-4.trinn, og maks 20 i 5.-10. trinn.

– Vi har allerede sørget for mer penger til lærersatsing de siste fire årene etter budsjettforhandlinger med regjeringen, men vi ser at vi må gå kraftigere verks for å sikre god nok lærertetthet.

VALGSERIE I BERGENSMAGASINET

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this