Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
ERNA KOMMER PÅ MATFESTIVALEN: Statsminister Erna Solberg kommer til Bergen for å dele ut prisene til «Årets produsent 2020» og den nyetablerte «Årets lokalmatrestaurant 2020». (Arkivfoto: Roy Bjørge)

Til Bergen for å dele ut matpriser

I dag går den 20. utgaven av Bergen Matfestival av stabelen i hele Bergen sentrum. Statsminister Erna Solberg besøker festivalen og deler ut prisene for «Årets lokalmatprodusent 2020» og «Årets lokalmatrestaurant 2020» på Festplassen.

Statsminister Erna Solberg kommer til Festplassen lørdag, der hun vil besøke et utvalg lokalmatprodusenter på Festplassen – før hun deler ut prisene til «Årets produsent 2020» og den nyetablerte «Årets lokalmatrestaurant 2020».

Hun vil også treffe Naturbruksskolen, der fire naturbruksskoler sammen med Vestland Fylkeskommune og Hordaland Bondelag vil fortelle om mulighetene som ligger i grønn utdannelse, samt at hun vil få en presentasjon av «Kompostringen» – Norges første og eneste komposteringskontainer, som skal plasseres på Marineholmen i Bergen.

20-årsjubileum i en annerledes tid

Matarena er arrangør for Bergen Matfestival. Daglig leder Alexandra Krage Angell forteller at Bergen Matfestival avholdes i en ny og annerledes utgave i år på grunn av dagens koronasituasjon, og gjennomføres i tråd med FHIs anbefalinger.

Bergen Matfestival avholdes i en ny og annerledes utgave i år på grunn av dagens koronasituasjon.

Det er laget egne «festivalvettregler» til publikum og utstillere, og festivalen stiller med økt bemanning. Antibac er lett tilgjengelig både hos utstillere og rundt om på festivalområdet, og arrangementet vil bli spredd ut over et større område i Bergen Sentrum for å sikre god avstand mellom besøkende.

Nærmere 30 restauranter stiller med egne festivalmenyer torsdag til lørdag, og det blir et stort lokalmatmarked på Festplassen. Inne i Mathallen på Fisketorget og i første etasje på Grieghallen kan publikum handle lokal mat og drikke.

Grieghallen huser også Norsk Siderfestival, som er en del av matfestivalen. Her blir det bordservering og innslipp til bestemte tider.

Gastronombyen Bergen fikk fornyet tillit

Bergensregionen er en del av UNESCOs nettverk for kreative byer (City of Gastronomy). 31.august 2020 ble det kjent at UNESCO gir Bergen fornyet tillit, og at byen får fire nye år med den verdifulle tittelen UNESCO Creative City of Gastronomy.

– Anerkjennelsen er spesielt kjærkommen i en tid der reiselivet har store utfordringer på grunn av koronasituasjonen, sier byråd Erlend Horn på Bergen kommune sine nettsider.

– Dette kommer ikke gratis, men skyldes godt og hardt arbeid fra mange aktører både i byen og regionen vår. Det skal vi fortsette med de neste fire årene.

Matbyene forplikter seg til å sikre at mat og kreativitet står sentralt i by- og regionsutviklingen. Det legges vekt på en innovativ og aktiv matbransje med kokker og restauranter med god kjennskap til lokale mattradisjoner, og bruk av lokalmat.

– Dette er grunnsteiner i programmet til Bergen Matfestival, som også er en del av markeringen i år når Bergen fyller 950 år, sier Alexandra Krage Angell.

I tråd med satsingen på Bergen som Matby har Bergen kommune økt sin støtte til Matfestivalen i år, og bidratt til at den kan gjennomføres på en ny og annerledes måte til glede for matglade i alle aldre.

Program for Bergen Matfestival 2020:

  • 3. september: Festivalmeny på nærmere 30 restauranter i Bergen sentrum
  • 4. og 5. september: Lokalmatmarked med 40 produsenter på Festplassen
  • 4. og 5. september: Norsk Siderfestival i Grieghallen
  • 4. og 5. september: Gratis matkurs på Torgallmenningen, som streames

Bergen Matfestival er en av Norges største lokalmatfestivaler. Festivalen er blitt den viktigste arenaen for presentasjon og salg av bærekraftig kortreist mat og drikke i Vestland. Her får publikum kjøpt og smakt på det beste som finnes av lokalmat og råvarer.

Matarena AS er eid av aktører fra sjømat- og landbruksnæringen, og er en kompetansearena og koblingsboks for lokalmat i Vestland på tvers av blå og grønn sektor. De har som formål å utvikle og formidle kunnskap om bærekraftige produkter fra sjø og land. Matarena AS drifter også nettverket «Smak av kysten». 

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this