paabordet smeltet is
VAFFELJERNET REDDER MATEN:Til venstre: Matreddere ser alltid potensiale i restematen. Her har flytende isrester blitt til en smakfull milkshake. Til høyre: Mange tenker at «søren også», det var den isen. Hos oss sier vi «jippi, isen har smeltet! Da kan vi lage milkskake og superdigge vafler!» (Foto: Christin Eide)

Tryll om smeltet is

Del artikkelen i Sosial medier

PÅ BORDET: Er du en av dem som har opplevd å ha en isboks stående på dessertbordet, og så plutselig glemte du hele isen og alt flyter i boksen? Ingen fare! Jeg har trikset som redder den flytende isen.

Tekst: Mette Nygård Havre

Mai måned består av både nasjonaldag og andre helligdager der vi ofte koser oss litt ekstra. Mai måned består også – i hvert fall vanligvis – av deilige, milde dager. Jeg skriver «vanligvis», for når dette skrives så snør det i Bergen! Men vi satser selvsagt på deilige, varme vårdager der vi kan nyte masse god is.

Vi matreddere ser alltid potensiale i restematen – ikke sant?

Jeg er oppvokst i en svært så isglad familie. Jeg husker at min far ofte fant frem isboksen til dessert da jeg bodde hjemme. Til min store glede.

Min mann er ikke i nærheten av å være så glad i is som meg. Men heldigvis fikk vi to barn som ligner på meg på det området. Gi oss en boks is, og vi gir oss sjelden før det er tomt.

Men så er det av og til sånn at vi har større selskaper, der noen bokser med is settes frem til dessert. For eksempel så arrangerer vi alltid 17. mai-frokost for familien. Da må vi selvsagt ha is til frokost. Det må jo være lov på Norges nasjonaldag!

[PostBlock id=353]

Vel, først spiser vi en deilig frokost, så setter vi frem kaker og is. Og her er det utfordringen med smeltet is i boks kan oppstå. Vi sitter rundt bordet og prater og prater. Folk forsyner og koser seg med desserten. Men ikke all isen i boksen blir spist opp. Er vi ikke oppmerksom, så smelter den. Ja, den blir til flytende fløte igjen.

Mange tenker at «søren også», det var den isen. Men matreddere ser alltid potensiale i restematen – ikke sant? Hos oss sier vi «jippi, isen har smeltet! Da kan vi lage milkskake og superdigge vafler!»

Jeg tenkte derfor at siden vi er inne i en måned med ekstra mye isspising, så skal jeg dele to oppskrifter med deg, slik at du kan ha dem i bakhodet om du skulle oppleve smeltet is i boksen. Da skyller du den ikke ut i vasken, men tar vare på den og putter den i vaffelrøren. Eventuelt blander sammen en deilig milkshake dagen etter.

Gratulerer med dagen 🙂

 FAKTA restevafler av iskrem

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this