UpNdown
DETTE SKAL VÆRE GØY: – Du trenger ikke å være fantastisk flink på ski for å kunne delta. Terskelen er lav, med stort fokus på trivsel. Eneste motto at dette skal være gøy, sier gjengen bak UpNDown i Eikedalen. Fra venstre: Bjarte Birkeland, Jørgen Molvik og Espen Eriksen. (Foto: Ove Landro)

Skishow i Eikedalen

Del artikkelen i Sosial medier

– Alle bergensere har et forhold til Eikedalen. Nå håper vi så mange som mulig kommer for å være med på et skiarrangement som kun har som ambisjon å ha det gøy, sier arrangøren av UpNDown.

– Det er første gang vi arrangerer dette, men responsen blant folk har allerede vært god, og vi håper jo det kommer en del mennesker opp her, sier kameratene bak UpNDown i Eikedalen kommende helg, Espen Eriksen, Jørgen Molvik, Bjarte Birkeland og Brede Birkeland.

Konseptet er ikke nytt; det er blitt arrangert flere ganger i for eksempel Hemsedal, hvor flere hundre deltar hvert år. Nå mener de fire at det er på tide å skape et lignende arrangement i Eikedalen skisenter, og satser på at bergenserne drar til fjells for å ha det moro andre helgen i mars.

BESTE KOSTYME

– Du trenger ikke være fantastisk flink på ski for å kunne delta. Terskelen er lav, med stort fokus på trivsel, og vi har som eneste motto at dette skal være gøy. Dette understreker vi blant annet med å premiere beste kostyme, sier Eriksen.

– Det er den dårligste tiden på laget ditt som registreres. Så her må teamfølelsen frem for å få alle sammen raskest ned til mål.

– Jeg har hatt lyst til å gjøre dette i mange år, og mente at tiden var inne. Jeg fikk med meg Platou-brødrene Bjarte og Brede Birkeland, og fikk øyeblikkelig ja fra Jørgen Molvik. Og da Tønjum-familien og Eikedalen skisenter var positiv, så var det bare å sette i gang.

Molvik legger ikke skjul på at han gleder seg.

– Myrkdalen har jo også et arrangement som heter Myrkdalen ned. Voss har sitt Voss Grand Prix. Og Hemsedal er allerede nevnt. Derfor synes vi det er ekstra stas å jobbe for at Eikedalen og Bergen får sitt eget arrangement, sier han.

– Jeg har kjørt Myrkdalen ned flere ganger, og der kjører du solo fra toppen til bunnen. Her i Eikedalen melder du på et lag som består av tre personer, og det er den dårligste tiden på laget ditt som registreres. Så her må teamfølelsen frem for å få alle sammen raskest ned til mål.

FERDIGHETENE IKKE VIKTIGST

– Du trenger ikke være tidligere alpinist for å stille her. Det er ikke ferdighetene dine på ski som er viktig. Vi har flere kategorier, så det er bare å følge med på Eikedalen UpNDown sin Facebook-side, sier Molvik.

Starten går nedenfor varmestuen, før man staker seg bort til firemannsheisen, tar heisen opp, står ned til fjellheisen, tar den opp, kjører ned til tvillingtrekket, opp med tvillingtrekket, og ned lysløypen, før du omsider er i mål hvor det hele startet.

– Tidene vil jo variere, men vi mener du i hvert fall vil bruke opp mot en halvtime på denne løypen, sier Eriksen.

– Og så blir det bankett etterpå her i Varmestuen, med både dj og live musikk.

Arrangøren understreker at man må oppføre seg i løypen, og at du dessuten ikke kan stille med fartsdress. Forøvrig stiller Eikedalen skistenter med skipatrulje, og sørger for at bakkene og heisene er åpne. Røde kors vil være representert, og det vil være vakter i løypen for å følge med og ivareta sikkerheten.

Eikedalen UpNDown arrangeres lørdag 10. mars, og starter etter at skitrekket stenges for ordinære gjester klokken 16.30.  

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this