Hovedbilde ViseBasar Manager Janicke Vindenaes Karlsen oensker velkommen e1680765204164
STYRER VISEBASAREN: Janicke Vindenæs Karlsen er primus motor og manager for ViseBasaren på Biblioteket Bar. (Foto: Asgeir Eide Olsen)

Visebasaren under lupen

Del artikkelen i Sosial medier

Den bergenske scenen for levende musikk er en boblende gryte med mye godsaker oppi. Inniblant festivaler og større konsertsteder så dukker det stadig opp nye format hvor musikk formidles og folk møtes, gledes og underholdes.

Tekst og foto: Asgeir Eide Olsen

ViseBasaren holder det gående hver torsdag kveld på Biblioteket Bar og er en av godbitene i denne gryten. Bergens- magasinets medarbeider fikk noen ord med primus motor og manager Janicke Vindenæs Karlsen og ba henne fortelle litt om hvorfor ViseBasaren er det nye konseptet som mange snakker om for tiden.

Grunnmuren på ViseBasaren holdes oppe av Husbandet, som består av av Christian Øvreaas, (piano og vokal) Stein Inge Brækhus (trommer) og Dagfinn Iversen (gitar og vokal).

– Dette er godt kjente fjes for alle som har snublet innafor en kneipe med levende musikk her i byen og gjennom flere tiår har de da også opparbeidet seg en allsidighet og «fingerspitzengefühl» for sitt publikum som gjør dem til veldig gode kort på hånden for meg, sier Janicke Vindenæs Karlsen.

– For å sikre mangfold i repertoar, uttrykk, stil og sjanger så inviterer vi i tillegg gjesteartister hver torsdag. Med det nettverket jeg og Husbandet har opparbeidet oss, så vil jeg beskjedent påstå at ViseBasaren, uke for uke, med alle gjesteartistene som stikker innom og leverer sine låter sammen med bandet, er et av byens mest spennende steder å stikke innom hvis du liker levende musikk!

– Dette høres da unektelig bra ut, men musikalsk, når dere kaller dere for ViseBasaren, så legger vel det en del føringer for hvilken musikk en får servert?

– Ja, nei, det er klart, dette er nok ikke stedet for deathmetal, hiphop og hardcore rock ’n roll. Her er det hovedsakelig melodiøs musikk og gjerne med et litt dempet uttrykk. Imidlertid liker hus- bandet å leke, så de er ikke uten verken vilje og evne til å gi gass! Men når sant skal sies så er det mest pop, jazz, blues, roots – på både norsk og engelsk – som står på kjøreplanen. Mange kjente og kjære melodier og låter, men også helt ny musikk. Gjesteartistene våre påvirker naturlig nok dette fra gang til gang.

husbandet
HUSBANDET: Dagfinn Iversen (gitar og vokal, Christian Øvreaas, (piano og vokal) og Stein Inge Brækhus (trommer).

«Norsktoppen»

– Er det andre sider ved ViseBasaren som du har lyst å nevne?

– Da må jeg få fortelle litt om Norsktoppen! Dette er et arrangement vi gjennomfører med jevne mellomrom. Hver sjette torsdag inviterer vi en bråte med gjesteartister og sammen med husbandet fremfører de sine favoritter fra Norsktoppens historie (1973-2008). Det er jo en skattkiste av slagere, men mange av låtene har for mange gått i glemmeboken. Det er alltid gøy å se publikums reaksjon, når de etter cirka fire takter endrer ansiktsuttrykk og bare buser ut med; «Åhhhh, Det er jo DEN ja…!» Stemningen pleier å bli høy disse kveldene og selv om husbandet må jobbe ubetalt overtid for å få alle låtene under huden i tide til konsertstart (og dermed gir meg dårlig samvittighet) så blir det såpass moro at de mener det er verdt det.

Nye talenter, gamle travere …

– Hvordan er det med ViseBasaren om et år?

Bergensmagasinets dom: Vil du ha en romslig pose musikalsk snop så kan ViseBasaren på Biblioteket bar anbefales på det varmeste!

– Jo, da er det kø ned allmenningen for å komme inn her hver torsdag. He he … Men seriøst, det vi holder på med her; løfte frem nye talenter, gamle travere og kjente artister i en salig blanding – i en løs og ledig setting og attpåtil i så flotte lokaler, det er klart at det er noe som kommer til «å balle på seg». Vi er her for å bli. Lage et musikalsk treffpunkt og skape et miljø som betyr noe for publikum, for musikere og for Bergen, sier Janicke Vindenæs Karlsen.

Bergensmagasinets dom: Vil du ha en romslig pose musikalsk snop så kan ViseBasaren på Biblioteket bar anbefales på det varmeste!

Del artikkelen i Sosial medier

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this