musikkterapi NY
MUSIKK SOM MEDISIN: – Uten musikkterapien tror jeg at min tilværelse hadde føltes ganske meningsløs, sa Kristina Melbøe (til venstre) til Bergensmagasinet i oktober, her på øving sammen med musikkterapibandet Aesthetic Mind. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

MOT 82 reddet på straffe

Del artikkelen i Sosial medier

Bergen Kommune står nå klar til å overta driften av musikkterapiprosjektet MOT 82. Tilbudet blir dermed permanent.

I vår forrige utgave skrev vi at Musikkterapi-prosjektet MOT 82 hadde fått 750.000 kroner i støtte fra ExtraStiftelsen, slik at tilbudet kunne videreføres. Bergensmagasinet får nå opplyst at Bergen kommune har sagt seg villig til å overta driften av prosjektet.

MOT 82 er et pilotprosjekt i musikkterapi, og hadde opprinnelig finansiering ut 2016.

– Det er enormt viktig å få dette videreført. Her mener jeg at kommunen har et ansvar, uttalte Lasse Tuastad, musikkterapeut ved Bjørgvin distriktpsykiatriske sykehus (DPS) og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen, til Bergensmagasinet i høst, med henvisning til at prosjektet så langt hadde slitt med å få byråd og lokalbyråkrati i tale.

Nå har altså kommunen snudd.
– Jeg er svært takknemlig, sier klinikkdirektør ved Bjørgvin DPS, Gro Fanebust, som spesielt vil berømme spesialrådgiver Audun Pedersen for at han tok kontakt og sørget for at MOT 82 nå blir videreført.

– Dette er et viktig tiltak for denne pasientgruppen, sier hun.
– Det å utøve musikk innebærer å være med i samfunnet og ha kontakt med andre mennesker. Prosjektet er en måte å integrere pasienter med psykiske helsevansker inn i lokalsamfunnet, slik at de kan ta del i det vanlige kulturtilbudet som er for befolkningen generelt.

LES OGSÅ:
Musikkterapi reddet på målstreken
– Musikkterapien har gitt oss en stemme
Rehabilitering begynner med tennene
En sang om livet
Rus er bare én bit av bildet
– Ta ansvar, Erlend Horn!

Bergensmagasinet retter: I papirutgaven vår står det at kommunaldirektør Finn Strand var en av dem som tok kontakt med Bjørgvin DPS. Dette er feil. Finn Strand gikk av med pensjon i 2013.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this