Sofye2
Elin Sofye Rabbevåg (foto: Elise Årdal)

Står støtt på egne bein

Del artikkelen i Sosial medier

«Mitt navn er Elin Sofye Rabbevåg, bergensbasert artist og musikkterapeut» åpner en mail til Bergensmagasinet, der hun forteller om sin nye singel/video A Foreigner. Denne slippes idag, og Bergensmagasinet likte den så godt at vi ba om å få videopremieren.

– Det føles veldig befriende, men samtidig litt skummelt å skulle gi ut musikken min selv for første gang, sier hun.
– Tidligere har jeg gitt ut via større selskaper og lagt mye av «makten» i deres hender. Låten handler om å tørre å stole på seg selv og magefølelsen, våge å gå sine egne veier. Musikkbransjen er jo veldig uberegnelig og jeg har tidligere lyttet til alle slags råd om hva jeg bør gjøre/ikke gjøre.

– Selv om det kan være krevende å gå egne veier, så ligger det samtidig en enorm stor frihet i å stå imot presset.

– Det kom til et punkt der jeg bare følte tomhet, og mistet mye av meningen og gleden i det jeg gjorde. Nå gir jeg ut på mitt eget plateselskap. Selv om det kan være krevende å gå egne veier, så ligger det samtidig en enorm stor frihet i å stå imot presset.

Sofye, som er artistnavnet hennes, har tidligere sluppet en rekke singler. Hun har blitt spilt på kanaler som P3 og P13, og hennes låt The Wheel ble kåret til månedens singel av Natt og Dag Bergen. Tittelen på den nye låten, A Foreigner, sier noe om det budskapet hun ønsker å få frem.

– Det går på det å føle seg som en utlending, noe jeg ofte gjør når jeg kommer til visse type steder og møter visse type folk. Istedenfor å prøve å passe inn i deres verden, tror jeg at man vinner mye mer på å bare være seg selv. Både i jobben som musikkterapeut og artist blir jeg utfordret til å kjempe for det jeg tror på, noe som er både krevende og givende på samme tid.

Så er også dette en låt som vokser for hver gjennomspilling. Her er mange fikse detaljer i lydbildet, og den elektroniske rytmen peker både bakover til klassisk 90-tallspop, samtidig som den plasserer henne trygt i dagens vidstrakte (og faktisk sær-skandinaviske, i verdenssammenheng) landskap av fengende elektropop. Sofye står støtt på egne bein.

Singelen er spilt inn i Broen studio (Silja Sol, Alfred Hall, Electric Eye, The Megaphonic Thrift), og gis ut på hennes eget selskap.V ideoen er laget av Thomas Dalen, som studerer filmproduksjon ved Noroff. 

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this