MFB MatArena 2021a Haara scaled
KONKURRANSE FOR HELE FAMILIEN: Hver finalistfamilie kan stille med tre deltakere på sitt lag, og skal lage en hovedrett på sjømat på lokale råvarer i sesong. (Foto: Øystein Haara/Matarena)

Hvem er Vestlandets beste sjømatfamilie?

Del artikkelen i Sosial medier

Bergen Matfestival og Godfisk inviterer nå familier fra Vestland fylke til å kjempe om å bli regionens beste sjømatfamilie. Vinnerlaget vil få en sjømatdag for hele familien, med fjordsafari og et gastronomisk måltid i fjæra.

For første gang arrangeres det familiekokkekamp under Bergen Matfestival. Tre finale-familier vil få hjelp fra kjente kokker i kampen om å bli Vestlandets beste sjømatfamilie.

Hver finalistfamilie kan stille med tre deltakere på sitt lag, og skal lage en hovedrett på sjømat på lokale råvarer i sesong. For å delta i konkurransen melder man seg på ved å sende inn en videosnutt på inntil tre minutter.

Følg familiene til finalen

fakta sjomatfamilien
Mer informasjon og påmelding: matfest.no/sjomatfamilien

Gjennom videoene ønsker arrangørene å bli kjent med deltakerne og deres forhold til sjømat. Finalistene blir valgt ut på bakgrunn av videoen av en kompetent jury bestående av Trym Eidem Gundersen (direktør for Norden i Norges Sjømatråd), Nanette Nartey (matanmelder i Bergens Tidende) og mesterkokk Karl Erik Pallesen (Fisketorget i Stavanger).

Familiene som deltar skal tilberede sine egne spesialiteter, og i finalen serveres maten på familienes eget servise. I forberedelsene til konkurransen kobles hver familie med dyktige kokker som Tina Marie Dingsøyr Vik (Michelin-restauranten BARE), Christopher Haatuft (Michelin-restauranten Lysverket) og tidligere landslagskokk Adam Bjerck (Bjerck Restaurant & Bar).

Mentormøtene med kokkene vil bli filmet og delt i sosiale medier i Bergen Matfestival og Godfisk sine kanaler.

Kokkene skal hjelpe «sin» familie med hvordan de kan videreutvikle finaleretten, og hva de kan gjøre klart i forkant for å hevde seg i konkurransen. De vil også kunne hjelpe familiene ved å svare på spørsmål i finalen.

Mentormøtene med kokkene vil bli filmet og delt i sosiale medier i Bergen Matfestival og Godfisk sine kanaler. Her kan du følge familiene frem til finalen, og du kan selvfølgelig også være med å heie dem frem på Festplassen lørdag 3. september. Finalen finner sted fra kl.14:00-15:30 denne dagen, og kombineres med en minikonsert fra MGP jr.-artistene Lisa og Tobias.

Nå håper arrangørene at den nye festivalaktiviteten og det nye samarbeidet vil gjøre at flere får øynene opp for den fantastiske sjømaten. Sjømatkonsumet blant barn og unge har nemlig vært dalende over flere år, og må opp, både for helsen og et mer bærekraftig kosthold.

Sjømatrådet tester derfor ut dette nye konseptet under Bergen Matfestival for å inspirere flere familier med hjemmeboende barn til å spise mer sjømat.

MFB MatArena 2021 Haara C35A0345 scaled
FESTIVAL FOR ALLE MATGLADE: Årets fokus har vært å skape en matfestival for alle. Derfor lanserer festivalen flere nye områder og arrangement, både før og under festivalen. (Foto: Øystein Haara/Matarena)

Samarbeider med Vill Vill Vest

Selve Matfestivalen åpner på Torgallmenningen fredag 2. september med et rekordforsøk på å lage verdens største skillingsbolle. Deretter brer den seg utover hele Bergen Sentrum, med arrangementer både på Festplassen, Torgallmenningen, Torget, i Byparken og på alle festivalrestaurantene.

fakta bergen matfestival
Mer informasjon: matfest.no

Årets fokus har vært å skape en matfestival for alle. Derfor lanserer festivalen flere nye områder og arrangement, både før og under festivalen – flere av dem med gratis inngang,

På Torgallmenningen og Festplassen vil du få smake det ypperste av mat og drikke som produseres i Vestland. Her blir det mulig å handle lokale grønnsaker, frukt og bær, og oster, kjøtt og sjømat direkte fra produsentene.

Det blir også mye spennende for smaksløkene, med spennende festivalretter, grillmat rett fra pop-up-scenen der nye aktører holder grillshow hver time – og ikke minst «Bar lokal» på Festplassen, der du kan utforske bredden av lokalprodusert drikke fra sider og øl til gin og akevitt.

Nytt for årets arrangement er blant annet at Bergen Matfestival slår kreftene sammen med musikkfestivalen Vill Vill Vest. Dette vil du kunne oppleve i Byparken. Her kan du handle med deg en lokal piknik-kurv og nyte smakene til lyden av ny musikk fra moderne artister.

MFB MatArena 2021 Haara C35A9750 scaled
UNG MATFEST: De yngste festivalgjestene får lære å lage mat utendørs og prøve nye smaker som tang og tare. (Foto: Øystein Haara/Matarena)

Matglede for barn og unge

Ung Matfest er området for de mellom 6 og 15, med et stort spekter av matglade aktiviteter. Her får de yngste festivalgjestene bli kjent med bredden av arter i havet, lære å lage mat utendørs og prøve nye smaker som tang og tare. Det blir kurs, quiz og nye happenings hver time, der hele familien kan få kunnskap om mat som er bra for både kropp og klode.

I kursteltet på Torget finner du smakskursene for de som er over 18 år, med «Grill, chill og sider»-kurs, pizzabaking med Bien-kokkene og sjømat-kurs med tilreisende kokker fra gastronomibyer i UNESCO-nettverket. Billetter til kursene finner du på matfest.no/kurs.

Mer informasjon:

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this