siljehjemdal01 fotoMFH
TILSKUDD TIL SJØMATTILTAK: – Jeg håper og tror at Ung Matfest vil gi barn og unge gode opplevelser gjennom lærdom om mat fra havet, sier Silje Hjemdal, sier Silje Hjemdal. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Gladsak for matglade ungdommer

Del artikkelen i Sosial medier

– Jeg er svært glad for å kunne meddele at Nærings- og fiskeridepartementet støtter Ung Matfest med 100.000 kroner, sier Silje Hjemdal (Frp).

Bergen Matfestival er en av landets største matfestivaler med fokus på bærekraftig lokalmat fra sjø og land. I 2018 var det rekordstor oppslutning med 140 utstillere og 40.000 besøkende (betalt inngang over 18 år).

Årets arrangement går av stabelen på Koengen/Bergenhus Festning fra 30. august – 1. september 2019. Med stadig økende interesse for kunnskap og inspirasjon om mat – og spesielt sjømat – settes fra i år ekstra stort fokus på barn og unge i alderen 5-15 år, noe som gjenspeiler navneskifte av denne delen av festivalen fra Barnas Matfestival til Ung Matfest.

Aktivitetene skal stimulere til økt interesse og bruk av bærekraftig norsk sjømat og etablere sunne holdninger og matvaner.

Barn og unge skal her få gode sjømatopplevelser gjennom en kunnskapsreise om mat fra havet: Fra hav til bord – både om næringen, råvarene og sesongene, og kunnskap og inspirasjon om tilberedning. Målet er at aktivitetene skal stimulere til økt interesse og bruk av bærekraftig norsk sjømat og etablere sunne holdninger og matvaner.

– Vår tradisjon og historie rundt mat fra sjøen vår går langt tilbake. Jeg synes det er viktig og riktig at våre barn og unge også får kunnskap og lærdom om dette, sier Silje Hjemdal, stortingsrepresentant for Vestland Frp og medlem av Familie- og kulturkomiteen.

– Vi er umåtelig stolt av at UNESCO har gitt oss Cities of Gastronomy-status. Denne beholdes imidlertid ikke uten hardt arbeid. Da er det viktig å gi kunnskapen vår videre til neste generasjon også.

Nærings- og fiskeridepartementets tilskudd til sjømattiltak har som formål å stimulere til tiltak som bidrar til å øke sjømatkonsumet hos befolkningen. Det er satt av 6,1 millioner kroner i 2019. Mer informasjon: regjeringen.no

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this