Haandball sak
ÅSANE: Elisa Grahl Madsen (Åsane), Marie Oen Sivertsen (Tertnes), Sandra Hamre (Åsane), Nora Aahlén (Åsane), Julia Rasmussen (Åsane), Tiril Bråthen (Åsane), Victoria Savides Sørestrand (Tertnes), Sevilda Korneliussen (Knarvik), Silje Hitland Mo (Åsane), Silje Langhelle (Tertnes), Serine Landquist Feste (Flaktveit), Mille Tveit Porsmyr (Knarvik), Malene Skjemstad (Flaktveit), Rikke Øyerhamn (Flaktveit), Karoline Bakke (Flaktveit), Helene Sæthre (Åsane), Caroline Fuglum (Tertnes), Birgitte Kindt (Tertnes), Dorthe Bøwadt Nilsen (Åsane), Caroline Torpe (Knarvik) og Amalie Severinsen (Åsane).

FIRE KLUBBER – ETT MÅL

Del artikkelen i Sosial medier

Håndballjenter fra Åsane, Tertnes, Flaktveit og Knarvik har samlet seg om en felles ambisjon om å nå sluttspillet i Bringserien.

Ørjan Valvik er trener for det sammensatte laget, og forklarer bakgrunnen for samarbeidet slik:

– Ingen av klubbene klarte å engasjere en stor nok gruppe spillere som var interessert i å trene så mye som man må for å prestere på dette nivået. Samtidig var det flere spillere i hver klubb som ønsket å trene mer, som ønsket å utvikle seg og som søkte større utfordringer. Med denne løsningen på tvers av klubbene ivaretar vi de som bare vil trene litt, samtidig som vi legger til rette for dem som vil trene mye. 

FJERDEPLASS I FJOR

Samarbeidet startet i fjor, og det sammensatte laget ble da nummer fire i Bring-serien etter å ha tapt bronsefinalen.

– Ambisjonen er selvsagt å gå videre til sluttspillet.

– I år er vi ikke fullt så sterke, men om det klaffer optimalt kan vi kjempe blant de syv-åtte beste lagene i Norge. Årets jentelag er veldig ivrige, trener mye og legger ned masse arbeid og energi på dette, sier treneren.

– Hvorfor ble navnet på denne gruppen Åsane?

– Det falt seg naturlig ettersom vi hadde et damelag i 3. divisjon da vi startet, og som nå er i 2. divisjon. Damelaget vårt er et naturlig mål for de beste spillerne, også for dem som kommer fra Knarvik, mener Valvik.

– Spillere med ambisjoner vil søke seg til miljøer der de kan utvikle seg videre. Med denne løsningen blir spillerne noen år til i sine respektive klubber. Alternativt hadde de forsvunnet allerede i fjor.

Ørjan Valvik mener laget hans har potensiale til å ta med seg alle seks poengene fra helgens kamper mot Pors, Rapp og Bamble. Sistnevnte lag trenes av landslagslegenden Trine Haltvik.

VIL TRENE MER

Mille Tveit Porsmyr (16) er kaptein på samarbeidslaget, men spiller til vanlig håndball i Knarvik idrettslag. Hun begynte med idretten sin da hun var syv år, og er målrettet og ambisiøs. Da hun fikk muligheten i Åsane, var hun aldri i tvil.

– Jeg vil trene mer og spille med andre som har samme mål og ambisjoner som meg selv. Jeg vil bli så god som mulig, og da må jeg trene med en annen klubb, sier Porsmyr.

– Hva er målet ditt?

– Jeg vil spille for landslaget, sier Åsane-kapteinen.

Hun vet ikke så mye om motstanderne som venter henne og resten av laget i helgen.

– Vi må bare konsentrere oss om vårt eget spill og jobbe hardt. Ambisjonen er selvsagt å gå videre til sluttspillet. Det hjelper også på innsatsen at så mange stiller opp på kamper og lager god stemning på tribunen. Vi gleder oss, sier Mille Tveit Porsmyr.

2. runde i Bringserien spilles 11.-12. februar. Åsane møter da Pors, Bamble og Rapp i Åsanehallen.

FAKTA

Bringserien

  • Bringserien er en landsdekkende serie i håndball for 16-åringer som ønsker å konkurrere på det høyeste nivået før regionslag og aldersbestemt landslagsspill.
  • Bringserien starter med kamper i regionen, der vinnerne går videre for å møte de beste lagene i de ulike regionene.
  • De beste lagene kvalifiserer seg til sluttspill.
  • I fjor vant Fredrikstad jenteklassen. Åsanes jenter ble nummer fire.
  • Helgen 11.-12. februar spilles 2. runde i Bringserien, og Åsane-laget som er omtalt i denne reportasjen møter Pors, Bamble og Rapp i Åsanehallen.
  • Åsanelaget er et samarbeidslag, og består av spillere fra Knarvik, Flaktveit, Tertnes og Åsane.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this