Dette skjer STATSRAAD LEHMKUHL Foto Margareth Creative Commons
SKUTEFEST I VÅGEN: Det blir konserter langs Bryggen under hele The Tall Ships Races. (Foto: Margareth / Creative Commons)

Dette skjer i Bergen

Del artikkelen i Sosial medier

Her er en oversikt over ting det kan være verdt å få med seg i sommer.

Du trenger ikke reise ut av byen for å ha glimrende ferieopplevelser.

Du trenger ikke reise ut av byen for å ha glimrende ferieopplevelser. Her er en oversikt over noe av det som skjer i Bergen denne sommeren.

Foo Fighters på Koengen

Bandet har sitt opphav fra Seattle og ble dannet av Nirvana-trommis Dave Grohl, etter at Kurt Cobain tok sitt eget liv i 1994. Foo Fighters spilte på et utsolgt Koengen i juni 2008, og kommer tilbake torsdag 27. juni til en konsert som nærmer seg utsolgt. Dette er den eneste konserten bandet gjør i Norge i år. Kvelertak og Frank Carter & The Rattlesnakes er oppvarmingsband.

Bergen Kino

Det går stadig en film på kino du ikke bør gå glipp av. Har du barn i rette alderen, eller bare elsker Disneys sjarmerende filmunivers, kan det være på sin plass å minne om Disneys nye fotorealistiske nyinnspilling av Løvenes Konge. Det blir trolig utsolgte forestillinger når denne settes opp på Bergen Kino fra 17. juli.

The Tall Ships Races

I perioden 21.-24. juli er det nok en gang er duket for skutefest på Vågen når verdens vakreste skuter legger til kai. Det blir konserter langs Bryggen under hele The Tall Ships Races – med Ausekarane, Storm Weather Shanty Choir og Bergen Shantykor, i tillegg til Ferieklubben med artister som Kjartan Lauritzen, Myra, Halie, Jezebel, Boy Pablo, Kakkmaddafakka og Lemaitre.

Konsert med Sigrid

Sigrid startet som en popsensasjon i Norge, og har nå blitt en snakkis verden rundt. Hun er stadig å se på internasjonale tv-show, og skal på turné med Maroon 5 og George Ezra.  16. august vender hun tilbake til Bergen for å spille på Bergenhus Festning.

Lind, Nilsen, Fuentes og Holm

Ti år har gått siden Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm spilte sin forrige konsertserie sammen i Norge. Nå har de solgt ut Oslo Spektrum, og 17. august kommer de tilbake til Bergen.

Fløyen Opp

Gular Friidrett er arrangør av Fløyen Opp 17. august. Dette er en løype på 3.2 km med start på Vågsallmenningen. Traseen snor seg først innimellom gammel bebyggelse oppover Fjellsiden, før den ender på Fløyen (320 moh).

Sommerkonserter i Nygårdsparken

Bergen Filharmoniske Orkesters sommerkonserter er for lengst en etablert tradisjon. Årets konsert holdes 21. og 22. august, og holdes i Nygårdsparken. Arrangøren vil her, omkranset av parkens lune og vakre alme- og bøketrær, by på Griegs beste og annen musikk inspirert av naturen. Konsertene er gratis for publikum.

Karpe på Festningen

Karpe Diem har skiftet navn til Karpe, og etter en rekke klubbkonserter kommer de til Bergenhus Festning lørdag 24. august. Konserten er allerede utsolgt.

John Cleese i Grieghallen

Monty Python-legende John Cleese solgte ut på rekordtid da han besøkte Bergen i fjor. 25. august kommer han tilbake til Bergens storstue med showet Last time to see me before I die.

Åpningsfestival for Forum Scene

Etter snart 13 år med beskjeden aktivitet og bygningsmessig forfall åpner nå nye Forum i august 2019 etter en total renovering og ombygging. Hovedsal og entré er ført tilbake til den opprinnelige stilen. Kombinert med større scene og toppspekkede tekniske løsninger for lyd, lys og bilde vil nye Forum sette en ny standard for kultur- og konsertarenaer i Norge. På programmet fredag: Store P og Emir. Lørdagen byr arrangøren på Miss Tati og Fjorden Baby!. Forum Scene, 30.-31. august.

Bergen Matfestival

I tre dager til ende vil lokalmatprodusenter, siderprodusenter og kokker begeistre med Vestlandets aller beste mat- og drikkeopplevelser på Koengen. Nytt av året er en egen siderfestival, hvor du får smake på god drikke fra siderprodusenter fra hele landet. Koengen, 30. august – 1. september.

Oppstemten Opp

Lørdag 21. september arrangeres løpet for andre gang. Løypen går opp sherpa-trappene til Ulrikens topp. Barnefamilier er spesielt velkommen, og barn og unge til og med 15 år får medalje.

Stoltzekleiven Opp

Det tradisjonsrike trappeløpet Stoltzekleiven Opp starter i Fjellveien, og tar seg opp til skaret under Sandsiksfløyen 379 moh. Stoltzen ble arrangert første gang i 1979, og holdes i år 27.-28. september.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this