Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
Thorstein Selvik (illustrasjon: Sigve Solberg)

Verdens vakreste by?

Hvor står det skrevet at Bergen er verdens vakreste by? Hva med Athen, Cape Town, Roma, Rio, San Francisco, Santa Fe, Sydney og Vancouver?

Tekst: Thorstein Selvik

Jeg har ofte tenkt på mikro versus makro, forholdet mellom det lokale, det nasjonale for ikke å snakke om det internasjonale. Hva er viktigst? Byen, fylket, landsdelen, landet, verdensdelen eller hele planeten? Alt dette er selvsagt svært viktig. På makroplan.

Det er litt trist at mange er så trangsynte og nærmest rørende naive i sin begeistrede karakteristikk av hjembyen Bergen.

Verdens vakreste by er Bergen?! Det er litt trist at mange er så trangsynte og nærmest rørende naive i sin begeistrede karakteristikk av hjembyen Bergen. Hvor står det skrevet og backet av hvilke kriterier, metoder og data at dette er verdens vakreste by? Hva med Athen, Cape Town, Roma, Rio, San Francisco, Santa Fe, Sydney og Vancouver, er de mindre vakre enn Bergen?

Er det Danmarksplass eller Blodbyen som er så utrolig vakkert? Det romantisk vakre Nesttun Sentrum eller det nye Paradis-krysset? Eller kanskje er det Lagunen og Laguneparken, det er jo strålende vakkert.

Poenget er at man hjelper verken seg selv eller andre ved overdreven lokal subjektivisme. Man preserverer historiske holdninger som kan hindre innovasjon og som kan være direkte farlige. Man blir rar i hodet med håret fullt av navlelo.

Folk hjelper kun sin by og sitt nærmiljø med å stille krav til profesjonalitet og derigjennom oppnå robust konkurranseevne. Man må la være å stirre seg blind på egen innbilsk estetikk og genialitet. Da hjelper man både på mikro- og makroplan.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this