Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
Ove Landro (foto: Magne Fonn Hafskor)

Vår lille verden

LEDEREN: Putin omtalte sin gjest som «kjære kamerat formann», og fikk et sverd i gave. Hjemme i vår lille verden er forholdet mellom Pjusken og Balder på bristepunktet. Hunden forsyner seg stadig vekk av kattens matfat, og nå har katten begynt å snuse på hundematen også.

Vladimir Putin møtte Kim Jong-un utenfor den russiske byen Vladivostok. De to hadde en meningsfull utveksling av syn på spørsmål av felles interesse, og de hadde en fantastisk tid sammen.

Jeg siterer det russiske nyhetsbyrået Tass nå, ikke Nord-Koreas kortvokste diktator. Etter å ha snakket om Nord-Koreas atomvåpenprogram, ble det gallamiddag, der det ble utvekslet både skåler og gaver. Putin omtalte sin gjest som «kjære kamerat formann», og fikk et sverd i gave.

I vår lille verden er forholdet mellom Pjusken og Balder på bristepunktet. Hunden forsyner seg stadig vekk av kattens matfat, og nå har katten begynt å snuse på hundematen også. Hvis vi ikke følger bevegelsene til to de firbeinte nøye, er vi redd det kan gå galt.

I Bergen går en byrådsleder av, en ny mønstrer på, det nærmer seg kommunevalg, og Roger Valhammer stiller i blå dress sammen med nye byråder, som også stiller i blå dress eller blå kjole, bare Anna Elisa Tryti stiller i rødt, kanskje hun hadde telefonen på lydløs.

I vår lille verden har jentene vokst ut av buksene, det er som om det har skjedd over natten, helt ut av det blå har de ingen bukser som passer lenger og det ringer inn til første time om syvogtyve minutter, jeg visste selvsagt at den eldste har gått fra barnefotball til ungdomsfotball, og vi har kjøpt nye fotballsko og jentene har fått nye drakter, men jeg hadde glemt å tenke på buksene.

Brann sliter. Rosenborg sliter mer. Verst står det kanskje til i Manchester United. Bildet er endret. Han som nesten kunne gå på vannet, synker litt nå, og når jeg skriver dette har de tapt for City og ikke spilt mot Chelsea.

Trond Giske og Haddy Njie snakker ut om fester og varsler, puber og vulkaner i Vårt lille land på TV 2. VG beklager igjen. I vår lille verden lukter det så mye av hund i andre etasje at jeg står på alle fire og vasker gulvet og buret og håper at den sure eimen skal forsvinne.

I vår lille verden har begge jentene spilt kamp, den eldste mot Bergen Nord, den yngste mot Tertnes. Kvernbit vant begge, men det var ikke seirene som var det viktigste, men måten de kom på. I kampen mot Bergen Nord lå vi under 0-2 til pause og vant 4-3. Det fjerde målet kom i kampens siste minutt, og viste jentene at hvis man jobber hardt nok og ikke gir opp, så kan man bli belønnet til slutt, og det samholdet og den lagfølelsen som vi alle følte mens solen hang lavt over Marikollen gjorde oss høye og lyse og sterke. Jeg vurderte å kjøpe et sverd til jentene, men valget falt i stedet på is.

Trond Giske og Haddy Njie snakker ut om fester og varsler, puber og vulkaner i Vårt lille land på TV 2. VG beklager igjen.

I vår lille verden lukter det så mye av hund i andre etasje at jeg står på alle fire og vasker gulvet og buret og håper at den sure eimen skal forsvinne, men Balder beklager ingenting, han burde ha lært nå, tenker jeg, men han driter i det og roter det til igjen, logrer med halen, svinger seg rundt på dansegulvet, klikk-klakk-klikk-klakk, men ingen tar selfie, og jeg tør ikke avsette Balder.

Etter seks år med krangel møtes Knut Jørgen Hauge og Geir Hove i retten for syvende gang for å slåss om prisen på Zachen-bygget. Hauge krever Hove og BN Bank for inntil 700 millioner. Advokatutgiftene skal komme på over 30 millioner.

I vår lille verden kortsluttet bilen like før Nordhordlandsbroen. Da regningen var betalt, fikk jeg en påminnelse om EU-kontrollen. Bensinprisene øker, og det blir dobbelt opp med bompenger når man skal kjøre til jobb om morgenen, for så å kjøre hjem igjen til Frekhaug og hente barna og kjøre til Åsane og spille flere kamper. Hjemme hos oss får ukedagene egne tilleggsnavn. Det er kamptirsdager, taco-fredager, spagetti-mandager. Rydde- og vaske-søndager.

Takk og pris for vår lille verden.

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this