Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
SVART HUMOR: Eirik del Barco Soleglad som Svartnissen (fra venstre), Kristian Berg Jåtten, Håkon Moe og Tormod Løvold byr på en morsom, hysterisk og annerledes juleforestilling på Ole Bull Scene. (Foto: Helge Skodvin)

Latter for store og små

Selv om Eirik del Barco Soleglad kan være litt skummel i rollen som Svartnissen, kan du trygt ta med de minste på Ole Bull Scene og se en annerledes juleforestilling. Ta med deg tenåringen også. Voksne kan også glede seg; Svartnissen byr nemlig på humor for oss alle.

Svartnissen ble opprinnelig satt opp i Stavanger. Her hjemme har Bjarte Hjelmeland regien og to av skuespillerne, Kristian Berg Jåtten og Tormod Løvold, har bearbeidet bergensversjonen hvor Eirik del Barco Soleglad spiller Svartnissen. Håkon Moe er fjerdemann på laget, og han har også mye av det musikalske ansvaret.

Ønsker du å ta med barna på en annerledes og morsom forestilling hvor latteren sitter løst hos både store og små, kan du trygt velge Svartnissen.

Vi møter Mr. Caboom (Jåtten), Tobbi Nissemann (Løvold) og Håkki Rocketroll (Moe). De gleder seg til jul, og kanskje er det Mr. Caboom som gleder seg aller mest, for han har laget et bidrag til Pepperkakebyen kalt «Marcus & Martinus», med både fløybane og bybane; Bybanen smyger seg sakte opp langs Bryggen.

«Skal den stå akkurat der? For seint!» kommer det fra Mr. Caboom og vi voksne i salen humrer. Det gjør vi jevnt og trutt gjennom hele forestillingen, for det er lagt inn godbiter både for store og små.

De minste ler godt av problemene som Svartnissen får når han forsøker å sende en snap for å advare trioen som gleder seg til jul om at han har tenkt å brenne ned hele Pepperkakebyen. Han truer med at alle barna bare skal få fiskepudding med bein til jul.

Selv om Soleglad er fornøyelig som trønder og RBK-supporter, nynnende på Rosenborg-sangen, og han blir dårlig av skarre-r, er det Kristian Berg Jåtten som er motoren i forestillingen. Allerede innledningsvis, der han stikker hodet frem mellom sceneteppene og hilser oss velkommen, har han oss i sin hule hånd.

Han er god når han later som om han er beskjeden og ydmyk mens han likevel øver på talen som han skal holde når han vinner prisen for beste innslag i Pepperkakebyen. Aller best er han under det hysteriske musikalske mellompartiet i forestillingen, hvor han får hele salen til å ape etter en stresset mor og vi gauler: «Frode, kålrabistappen svir seg!»

Nevnes må også Tormod Løvold, som i rollen som Tobbi gjenforteller en drøm på en sånn måte at jeg ler så jeg rister og tårene triller.

Jeg hadde med meg døtrene mine på 11 og 13 år, som da de oppsummerte forestillingen var enige om at den var morsom. Den eldste syntes det var kult at de hadde gjort den moderne og bergensk med å ta med Pepperkakebyen og Bybanen, og at de tullet med snap og selfiestang.

Det skjer mye på de ulike scenene i Bergen i denne førjulstiden, men ønsker du å ta med barna på en annerledes og morsom forestilling hvor latteren sitter løst hos både store og små, kan du trygt velge Svartnissen.

«Svartnissen kommer til Bergen» spilles på Ole Bull Scene fra 23. november til 15. desember. Mer informasjon: olebullhuset.no

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this