sjoematdag1
SJØMATDAG: Over 20 aktiviteter planlegges på Fisketorget på lørdag. (Foto: Bergen sjømatfestival)

Sjømatdag på Fisketorget

Del artikkelen i Sosial medier

På lørdag kan små og store delta på en rekke matglade aktiviteter på Fisketorget, som sushiverksted, kaviar- og taresmaking og sjømatrebus inne i Mathallen.

Nå på vinteren er sjømaten på sitt aller beste. Dette vil Bergen Sjømatfestival få frem gjennom en egen sjømatdag for alle på Fisketorget lørdag 18. februar, med påfølgende sjømatfest på bergensrestaurantene.

– Det blir kokkeshow, masse familieaktiviteter og mange spennende smaker, lover daglig leder i Matarena AS, Alexandra Krage Angell om årets pågående sjømatfestival.

Norges sjømatby nr. 1

Sjømatdagen er en del av festivalen, og her lokkes det både med sushiverksted, kaviar- og taresmaking og sjømatrebus inne i Mathallen. Ute på Torgflaten får barn og unge lære mer om livet i havet, møte Elias-båten, og lære å lage sjømat på tur.

Aktivitetene strekker seg fra ansiktsmaling med motiv fra havet til å lære å knyte knop og stikk. Det blir også fiskeauksjon til inntekt for Robin Hood Huset.

Flere kokker fra sjømatnettverket Smak av kysten kommer for å holde kurs, og dele ut smaker på lokal sjømat. Alle aktivititetene under sjømatdagen er gratis, og passer for familier, og barn og unge i alle aldere.

– Det er viktig for oss at havbyen Bergen tar posisjon og viser seg frem som sjømatby nr. 1 her i landet, og det føler vi virkelig vi gjør med årets program. Bergen er jo tross alt tuftet på fisk og sjømat, så en skikkelig sjømatfest må vi jo ha, understreker Angell.

sjoematdag dommerpanelet
TESTER PLUKKFISKEN: Dommerpanelet bestod av Hanne Frosta, Linn Kristin Engø, Trym Eidem Gundersen, Nanette Nartey og Morten Tungesvik. (Foto: Bergen sjømatfestival)

Kårer Bergens beste rekepiller

Over 20 aktiviteter planlegges på Fisketorget denne dagen, men det er bergensrestaurantene som er hovedscenen for festivalen. Kjøkkenteamene har brettet opp ermene for å gi publikum et sjømatshow de sent vil glemme.

På lørdag blir det blant annet sjømatkurs hos Michelin-restauranten BARE Restaurant. Her vil kokkene demonstrere hvordan de lager en av sine signaturretter på sjøkreps. Gjestene vil også få smake og lære om lokal drikke som passer til sjømat fra drikkeeksperter fra Handelskammeret bar.

Sjømatdagen inviterer også til publikumskonkurranser hos Fjellskål i Mathallen. Her kan du konkurrere om å bli bergensmester i østersåpning eller vestlandsmester i rekepilling. Klarer du å vippe regjerende mestere av tronen? I tillegg til heder, ære og et flott diplom, stikker vinneren av med et gavekort på 2.000 kroner. Det blir også sjømatrebus for de yngre, med fine premier.

sjoematdag plukkfisk VINNER scaled
VM-VINNER: Vilde Lunde Træet fra Bien Basar stakk av med førsteprisen for sin plukkfisk laget med den lokale delikatessen persetorsk. (Foto: Bergen sjømatfestival)

VM i plukkfisk

Hele denne uken har Bergen vært spekket med gode sjømatmatopplevelser, fra skreifest til fiskedisko og street food-inspirert sjømat. Mange av arrangementene skjer på dagene frem til lørdag.

I går spisset kokkene knivene til kamp under VM i plukkfisk på Fish Me i Mathallen. der kokkene Nenad Veselinovic (Fish Me), Filipe Neves (Clarion Hotel Admiral), Vilde Lunde Træet (Bien Basar) og Camilo Ramirez (Bien Basar) laget hver sin kreative vri på tradisjonsretten plukkfisk.

Dommerpanelet bestod av bergenskokkenes gudmor, Hanne Frosta, ordfører Linn Kristin Engø, Trym Eidem Gundersen (Norden-direktør i Norges sjømatråd), matanmelder Nanette Nartey og kokk og plukkfiskspesialist Morten Tungesvik.

De fikk servert fire veldig ulike retter. En av de mest kreative stod Nenad Veselinovic for, med plukkfisk servert i flatbrød-kremmerhus.

Vilde Lunde Træet fra Bien Basar stakk av med den høythengende tittelen for sin plukkfisk laget med den lokale delikatessen persetorsk.

sjoematdag damsgaard1 scaled
FIKK APPLAUS: På mandag tok ungdommer fra Dale Oen Academy over Damsgård Restaurant. De sto selv for alt fra menyplanlegging til underholdning, servering og matlaging. (Foto: Bergen sjømatfestival)

Ungdommer tok over restauranten

Mandag 13. februar åpnet festivalen med at 13 ungdommer fra Dale Oen Academy tok over Damsgård Restaurant, som drives av Michelin-kokken Christopher Haatuft.

Ungdommene sto selv for alt fra menyplanlegging til underholdning, servering og matlaging. 65 gjester deltok på dette arrangementet, der de ble servert en nydelig sjømatmeny bestående av lokale kamskjell, posjert sei og eplekake med iskrem tilsatt rødalgen søl.

Lørdag er de spreke ungdommene tilbake på Fisketorget for å skape liv og røre med aktiviteter for barn og unge. Her stiller Dale Oen Academy med både klatretårn og kajakker, slik at festivalgjestene få seg en tur på Vågen.

Bergen Sjømatfestival arrangeres av Matarena AS, som også står bak Bergen Matfestival. Matarena ble etablert i 2014 av aktører fra sjømat- og landbruksnæringen, og har som mål å inspirere, utvikle kunnskap og skape møteplasser for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this