AdamSchiveBjerck
I ADAMS ÅND: Adam Schive Bjerck har blitt kjent for det norske folk gjennom Adams matkasse. Nå skal han tilbake til restaurantverdenen, nå i gamle Lido sine lokaler. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

– Se på denne utsikten!

Del artikkelen i Sosial medier

 For fem år siden satt to unge gründere og lurte på hva de skulle drive med. Et par googlesøk seinere hadde de funnet både idé og frontfigur. Nå tar Adam fra Adams matkasse steget ut i restaurantverdenen. Åpningen blir trolig i november.

 – Altså, se på denne utsikten! Tett på både Fløien og Fisketorget.
Lasse Smedsvig (27) slår ut med armene mens han ser ut av de store lyse vinduene i de gamle Lido-lokalene. Utenfor haster mennesker hit og dit under oppslåtte paraplyer.

– Til og med i regn er dette vakkert, fortsetter han.

PRINSEFISK

Sammen med med-gründer Harald Aalvik (30) og kokk Adam Schive Bjerck (29) er Lasse Smedsvig hjernen bak suksessen Adams matkasse. Til tross for, eller kanskje på grunn av den store suksessen med matkasser til det norske folk, skal gjengen nå åpne egen restaurant, og det i de tradisjonsrike Lido-lokalene.

– Da jeg så at lokalene var til leie tok jeg umiddelbart kontakt med fru Harbitz, det er hun som eier huset. Jeg har alltid drømt om å starte restaurant her, sier Adam Bjerck.

– Vi skal lage en superfolkelig restaurant med en liten tvist. Her skal det være god mat og gode priser for hele familien.

Han er utdannet kokk fra Bergen og gikk i lære ved Potetkjelleren. Adam har vært på kokkelandslaget i syv år og vunnet flere priser. Til bergenserne vil han gjerne servere mat basert på gode og sesongbaserte råvarer.

Blant annet kommer prinsefisk på menyen, en tradisjonsrik bergensrett som fikk sitt navn da den svenske prinsen på slutten av 1800-tallet skulle komme på besøk og fikk servert torsk med fløtesaus.

SUPERFOLKELIG 

– Mange har et forhold til den gamle Lido-restauranten, hva er deres ambisjoner?

– Vi skal lage en superfolkelig restaurant med en liten tvist. Her skal det være god mat og gode priser for hele familien, sier Lasse.
– Bergen trenger den folkelige maten. Dette skal bli den nye restauranten der folk kommer inn både på hverdager og i helger, fortsetter Adam.

[PostBlock id=121]

Bjerck, som både er etternavnet til Adam og som også er navnet på firmaet som skal drive restauranten, mener den geografiske plasseringen har mye å si.

– Dette er et enormt stort marked for turistene. Hvert år kommer det over 600.000 cruiseturister til Bergen. Alle går forbi her. De kan velge å enten spise overpriset mat fra en papptallerken på Fisketorget, eller god og rimelig mat hos oss, sier Lasse.

På kveldene vil restauranten også servere cocktails, og i helgene blir det billige bobler og enkle brunsjretter.

Team Bjerck har gått bredt ut for å nå en stor målgruppe. Blant annet fridde de til den eldre garde, og meldte seg inn i en gruppe på Facebook som heter «Bergen i gamle dager» for å spørre folk om hva de ønsket på menyen. Med flere hundre tilbakemeldinger fikk de et solid grunnlag for å utvikle et godt matkonsept.

– Gamle Lido hadde et trofast klientell. Tror dere det blir vanskelig å få nye gjester hit? 

– Så langt har vi ikke møtt noe skepsis med at vi skal åpne ny restaurant her. Folk likte stedet og atmosfæren før, men er samtidig klare for noe nytt. Dessuten skal vi beholde mye av det gamle preget, sier Adam.

Han er sikker på at maten, stedet og utsikten til sammen vil bli en sikker vinner. Helt i Adams ånd.

FRA RÅOLJE TIL OLIVENOLJE

Restauranten står forhåpentligvis ferdig i løpet av november.

– Vi har revet ned alt innvendig og må bytte ut ventilasjonsanlegg og elektrisk anlegg. Derfor er vi litt usikre på åpningsdato ennå, men til jul er det i hvert fall fullt kjør, sier Lasse.

– Folk likte stedet og atmosfæren før, men er samtidig klare for noe nytt. Dessuten skal vi beholde mye av det gamle preget.

Bjerck har fått inn over 450 søknader til de nyopprettede stillingene tilknyttet restauranten. Den første de ansatte var Sølve Solheim (29), som blir daglig leder. Sølve har jobbet mange år som leder i oljebransjen, men ville nå ha nye utfordringer på land.

– Du kan skrive at han har gått fra råolje til olivenolje, sier Lasse og ler.

– Ja det stemmer jo, supplerer Sølve.

Som den første ansatte er han klar for å ta fatt på den nye tilværelsen. Sammen med Adam, Lasse og Harald tror han det er positivt at gamle Lido får nytt liv.

– Bergen trenger et slikt sted som dette, avslutter de mens de skuer utover hjertet av Bergen.

Adam Schive Bjerck2 Klare
KLARE: Gründer Lasse Smedsvig (27), kokk Adam Schive Bjerck (29) og daglig leder Sølve Solheim (29) er godt i gang med å forvandle gamle Lido til en ny folkelig restaurant. Harald Aalvik var ikke tilstede da bildet ble tatt. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this