SNART KLARE FOR ÅPNING: Anders Rødseth Isager og Stig Erik Sellereite åpner JAJA i Solheimsgaten i mai. For øyeblikket er det kun en byggeplass, men om noen måneder vil restauranten stå klar med bydelstorg på begge sider av bygget. (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

En smak av verden på Solheimstorget

 – Her skal vi servere mat vi selv digger!

Anders Rødseth Isager og Stig Erik Sellereite er godt i gang med forberedelsene til den nye restauranten JAJA, som åpner i Solheimsgaten på Danmarksplass i starten av mai.
– Eller på Solheimstorget som vi liker å kalle det, sier Anders og peker utover det som nå er en byggeplass, men som om få måneder kanskje vil yre av folk.

Fra før driver de to Skyskraperen restaurant på Ulriken, men ettersom den kun er åpen i sommerhalvåret, ønsker de å få til en helårsrestaurant i byen.
– Det er samme hovedaksjonær her som på Ulriken, og ettersom han også eier lokaler i Solheimsviken, var det naturlig å åpne restaurant nettopp på Danmarksplass, fortsetter Anders.

Sammen med Stig ser han for seg en restaurant der folk kan spise frokost på vei til jobb, arbeide på formiddagen eller holde egne arrangementer.
– Vi jobber ennå med utformingen av konseptet, sier Stig.

GATEMAT

– Her kan du få ceviche fra Sør-Amerika, tataki fra Japan og plukkfisk med inspirasjon fra Middelhavet.

– Vi vurderte lenge hva vi skulle servere på JAJA. Mange har startet nordiske restauranter i Bergen, noe vi også har på Ulriken. Derfor ville vi finne noe som passet inn i dette området og som vi ikke finner andre steder i Bergen, forteller Anders.

Etter inspirasjon fra både hovedstaden og utlandet falt valget på gatemat fra hele verden.
– Vi tenker at det kan gi rom for veldig mange ulike muligheter, sier Stig.

Både i Solheimsviken og nabobydelen Årstad bor det mange med innvandrerbakgrunn, noe Anders og Stig har hatt i bakhodet gjennom hele prosessen.

– Her blir det smaker fra alle kontinenter, som for eksempel ceviche fra Sør-Amerika, tataki fra Japan og kanskje til og med plukkfisk med inspirasjon fra Middelhavet. Vi ønsker å stå fritt til å leke litt, og satser på en uformell meny, forteller Anders.

De har allerede ansatt en asiatisk kjøkkensjef, samt kokker både fra Tyskland, Portugal og Norge.

– Dette skal bli en samlingsplass på tvers av aldersgrupper og ulike befolkningsgrupper, fortsetter Stig.

– JAJA skal være komfortabelt, behagelig og uhøytidelig. Her skal det være leken stil og ymse interiør, supplerer Anders.

JAJA, HVORFOR IKKE?

– Hvorfor navnet JAJA?

– Jaja, hvorfor ikke! Vi så på mange navn, og følte JAJA traff best. Det er både uhøytidelig og lekent og skaper litt nysgjerrighet, sier Anders.

Begge har tro på navnet, og mener at det gjør seg bra både i markedsføring og på menyen.

– Dessuten er det veldig enkelt når man tar telefonen, skyter Stig inn.

De senere årene har det blitt åpnet mange restauranter på Danmarksplass i forbindelse med utviklingen i området.

– Vil dere drukne litt i de andre restaurantene her? 

– Vi håper og tror at vi skal være et tilskudd og spille hverandre gode. Jeg har tro på at det er plass til oss. Dessuten, hvis det bare var én restaurant her så ville jo ikke folk ha dratt til Danmarksplass for å spise, sier Anders.

Sammen har de planer om både eventer og markeder utenfor restauranten utover våren og sommeren.

– Hos oss kan man reise verden rundt gjennom ulike smaker, avslutter de.

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this