UTSIKT: Henrik Hordvik setter spor på byens tak, og har god utsikt fra arbeidsplassen sin. (Foto: Ove Landro)

Økt skitrafikk på byens tak

Gode skispor og hyppige løypemeldinger på Facebook har skapt økt skitrafikk på Fløyen. – Det toppet seg i fjor med all snøen som kom, men også i år er det mange skiløpere her oppe, sier Frode Andersen og Henrik Hordvik i Idrettsservice.

Det bør etterhvert være kjent for de fleste i Bergen at man ikke trenger å dra langt for å oppleve gode skiforhold. Aller nærmest ligger Skansemyren idrettsplass, hvor Idrettsservice kan skryte av å ha laget en skistadion. Løpebanen ligger under snø, og Idrettsservice har frest og sporsatt for både klassisk og skøyting.

KJØRER HVER DAG

Litt lenger oppe, på byens tak, finner vi Frode Andersen og Henrik Hordvik i full sving for å klargjøre og vedlikeholde skisporene på Fløyen. De har ikke fullt så mye snø å jobbe med som i fjor.

– Da var det jo store mengder her oppe fra desember. I år gikk det en stund, men nå er forholdene gode, og vi kjører hver dag, sier Andersen.

– Her oppe kan du gå i akkurat den farten du vil og nyte utsikten, eller du kan sette opp farten og få deg en god treningsøkt. Det er jo en del som gjør det også.

Det kan være stor forskjell på forholdene like nede i sentrum og på byfjellene.
– Det som kommer som sludd og våt snø i sentrum, kommer som snø og blir liggende lenger her oppe. I fjor var det bart nede i byen, mens det var en meter her oppe, sier Hordvik.

Med mye folk i løypene kan snøen bli hard.

– Da er det en fordel om vi kjører med tråkkemaskinen og får løst opp snøen litt. Så lenge det er nok snø, så kjører vi. Vi har i hovedsak to løyper, og den ene er lenger og mer krevende enn den andre. Alt her oppe er lysløyper, så det er god trafikk her på kveldstid også, forteller Andersen.

BLIDE PÅ FJELLET

De to opplyser at det er masse folk i løypene også på dagtid i uken.

– Både skoleelever og pensjonister, men også en del mennesker som jobber turnus, og har muligheten til å komme opp her på dagtid, sier Hordvik.

– Vi får masse gode tilbakemeldinger fra folk; det er tommelen opp hele veien. Og det er jo kjekt at folk setter pris på jobben vi gjør. Folk er veldig blide når de kommer opp her, sier Andersen.

Han synes selv det er ganske unikt med slike forhold bare minutter fra Bergen sentrum.
– Her oppe kan du gå i akkurat den farten du vil og nyte utsikten, eller du kan sette opp farten og få deg en god treningsøkt. Det er jo en del som gjør det også.

De tror helseaspektet også spiller inn for folk.

– Vi har inntrykk av at stadig flere er opptatt av helsen og ønsker å holde seg i form, og derfor søker de mot fjellene når de har mulighet. Og når det er så tett på byen og enkelt å komme seg opp, så øker trøkket i løypen her oppe. Hvis vi kan legge til rette for at flere kommer seg til fjells og tar vare på helsen, så er det bare bra, smiler de to.

TOMMELEN OPP: – Vi får masse gode tilbakemeldinger fra folk; det er tommelen opp hele veien. Og det er jo kjekt at folk setter pris på jobben vi gjør, sier Henrik Hordvik (t.v.) og Frode Andersen. (Foto: Ove Landro)
Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this