klubbjovial
NYTT UTESTED: – Klubb Jovial har samme fokus på lydkvalitet og service som Klubb Kok, men innholdet er annerledes, sier Vågard Unstad. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Nytt utelivskonsept

Del artikkelen i Sosial medier

– Klubb Jovial skal være et inkluderende fotball- og utelivskonsept, med rom for gjester i alle aldre, sier Vågard Unstad om den nye klubben i lokalene etter The Scotsman.

Vågard Unstad fra rapgruppen A-Laget har på kort tid vært med og startet to nye utesteder – begge sammen med Andreas Knoph og Reshad Eiyad. Klubb Kok kom i august, og 16. april var det åpningsfest for den nye Klubb Jovial.

– Det begynte med at jeg og to barndomskjommier fra Sandviken satt på et nachspiel og klaget på mangelen på gode klubbsteder i Bergen, forteller Unstad.

Kulturscene og nattklubb

Klubb Kok er både kulturscene og nattklubb, med størst vekt på hiphop. Dette har gått over all forventning, og Unstad føler at de har klart den vanskelige balansekunsten det er å bygge opp en lokal scene med plass til både lokale DJer og artister og internasjonale stjerner.

– Det begynte med at jeg og to barndomskjommier fra Sandviken satt på et nachspiel og klaget på mangelen på gode klubbsteder.

I februar booket de, som de første i Norge, Michael «Stormzy» Omari, en britisk rapper som blir å se på hovedscenen under sommerens Øyafestival. Vågard Unstad blir hemmelighetsfull når vi spør om planer fremover, men avslører at han gjerne skulle fått Atlanta-rapperen Young Thug til Bergen – en artist som vi sist hørte på Kanye Wests nye album.

– Det er partymusikk?
– Ja, og det passer jo bra.

Fest- og morosted

Klubb Jovial har ikke det samme fokuset på kultur og formidling, men er ment mer som et «fest- og morosted».

– The Scotsman i Valkendorfsgaten var naboklubben vår, og vi hadde et godt forhold til dem. Vi visste at det er gode folk som jobber der, så da vi fikk vite at det gikk dårlig, valgte vi å overta stedet.

De har endret litt på konseptet, men likevel beholdt nok til at stamgjestene ikke trenger å finne seg et nytt sted. FK Jovial er den ene siden av dette; et fotball og utelivskonsept for et mer variert klientell. Her kan det være mulig å vise inntil fem fotballkamper samtidig, i hver sin «lydsone». Fra torsdag til lørdag har de så mer fokus på dansbar populærmusikk.

Ulike konsepter

– Så Jovial er mer et utested, mens Kok er for konserter?
– Ja, og den type DJer som fungerer mest som artister. På Jovial vil vi derimot ha DJer med en breiere musikkprofil; de som mer gir publikum det de ønsker.

– Klubb Kok er tettere på Østre, da?
– Du kan si det, men de er mer på elektronika.

I morgen, fredag 27. mai, har de invitert den lokale rapperen Selim «Action the Man» Mutic, aktuell med tre nye singler denne våren. Debut-albumet hans kommer til høsten.

– Albumet hans blir veldig bra, og det sier jeg som musikkelsker. Jeg har ikke hatt noe med den å gjøre, og egentlig så har jeg ikke vært så begeistret for det han har gjort før. Han gjør alt selv, og gir ut på eget selskap, Peace and Love Records.

LES OGSÅ: Action the Man: – Jeg har funnet min stil

Ny mixtape

– Hva med A-Laget? Er det noe nytt på gang fra dere?
– Akkurat nå legger vi siste hånd på den siste i Nokke Feita-serien. Vi lovet å komme med fem mixtaper, og det løftet holder vi. Vi er nesten ferdig, skal bare lage noen musikkvideoer før den slippes.

– Er Lars Vaular involvert?
– Ja, han er med på noen av låtene.

– Hvor mye av tiden din går med til musikk?
– Det er vanskelig å si. Jeg er ikke fulltidsmusiker, men fulltids musikkarbeider. Lidenskapen driver meg; jeg er på hele tiden, enten jeg lager egen musikk eller hjelper kjommier.

En moderne religion

– Hva liker du best?
– Alt sammen er veldig givende. Jeg liker godt å drive klubb og konsertscene, bygge opp lokalet, og få inn store artister. Men det er også fint å være i studio.

– Gjengen min er så flink; jeg føler at jeg er med i mange settinger som folk kommer til å skrive om i bøker. For meg er det like givende å være med og løfte frem gode ting som å skape noe selv. Sammenlagt gir alt dette meg en helhetlig forståelse av hvordan dette med musikk fungerer.

– Gjengen min er så flink; jeg føler at jeg er med i mange settinger som folk kommer til å skrive om i bøker.

– Hvorfor er det så viktig med musikk?
– Folk knytter mye følelser til musikk. På en måte er det den moderne religionen i et relativt sett gudløst samfunn. Der vi før fikk utløp for spirituelle katharsis-prosesser gjennom religionen, har vi nå små personlige øyeblikk der vi kan fortape oss i en reise som går både innover og utover, og slik fylle det tomrommet.

Vår tids sjamaner

– Er musikere er vår tids sjamaner?
– Dette høres nok litt corny og new age-aktig ut, men dyktige musikere som formidler musikk med følelsene på utsiden, de er sjamaner. De tar på seg våre følelser.

– Hva hører du på selv?
– Jeg liker veldig godt tung, funky og skitten gangstarap fra Sørstatene, men jeg er også veldig glad i blues, soul og jazz. Jeg snublet over den svarte musikkhistorien i ung alder. Da jeg først hadde oppdaget dette skattkammeret, var det ingen vei tilbake.

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this