Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
FRA EGET STÅSTED: – Når man deler personlige ting, sett fra et menneskelig ståsted, så blir det en objektiv greie, sier Selim Mutic.

– Jeg har funnet min stil

– Jeg var litt på viddene før, sier Selim «Action The Man» Mutic (29), som spiller på Klubb Kok på fredag. Debutalbumet «Altfor Go Form» kommer til høsten.

Den unge rapperen er ingen nykommer, til tross for at han debuterer i albumformat til høsten. Fra før har han gitt ut EPene Dødsforelsket (2013) og Brostein (2014) og to gratis mixtaper (100% Action i 2007 og Godt og Blandet i 2009). Siden slutten av mars har han sluppet singlene «Svarte Penger» og «Goe Vibbar», og i morgen kommer «Spar Meg» (med egen video).

– Jeg har holdt på med musikk siden jeg var 14-15 år, men det er i de siste årene jeg har funnet meg selv og mitt uttrykk, forteller Mutic, som opprinnelig er fra Bosnia.

Tidligere har han laget låter både med Lars Vaular, Preben «Verk» Vetti, Alexander Singh «FL3X» Andersen, Petter «Store P» Sundby og Vågard Unstad.

Rapper om livet

– «Spar Meg» er en av få låter der jeg gjør alt selv. Ellers har jeg samarbeidet med en del kompiser, forteller han.

– Jeg rapper om livet, sett med mine øyne. Når man deler personlige ting, sett fra et menneskelig ståsted, så blir det en objektiv greie.

– Som barn kunne jeg relatere til gangstarap fra New York, selv om jeg ikke visste noe om den verdenen som de tilhørte. Det du hører er mennesket som går gjennom den prosessen.

Trommer og beats

På førstkommende lørdag kl. 21 blir han med på Festspillenes Jassbox-arrangement på Festplassen, der DJen Espen Horne har invitert blant andre Bergen Big Band, Dag Arnesen, Anja Elena Viken, Hester V75 og Action The Man til en konsert der moderne stilarter møter storbandjazz.

Dagen før, fredag 27. mai, kan du oppleve Action The Man på Klubb Kok sammen med Ivar Thormodsæther (trommer) og Eirik «Peewee» Blåsternes (beats).

LES OGSÅ: Klubb Jovial: Nytt utelivskonsept i Valkendorfsgaten

– Det betyr mye for meg å få spille med de to. Noen av de første låtene jeg laget var sammen med Peewee. Han laget så gode beats at jeg følte jeg måtte rappe mye bedre for ikke å ødelegge.

– Blir han med på platen?

– Nei, faktisk ikke. Men vi har noen greier på gang.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this