Julens Magi 1
MAGISK: For fjerde året på rad er et klart for Julens Magi på Cornerteateret. (F.v.)Alisah Sussmann, Mathea Heldal, Cecilia Strønen Damm, Anna Sussmann, Didrik Strønen Damm, Leah Heldal, Selma Strønen Damm.

MAGISK PÅ CORNERTEATERET

Del artikkelen i Sosial medier

Det er fjerde året Julens Magi settes opp på Cornerteateret. Cecilia Strønen Damm tror noe av hemmeligheten bak suksessen er at stykket er skrevet av barn.

Julens Magi er en eventyrmusikal skrevet og produsert av Musikaljentene, Cecilia Strønen Damm, Mathilde Strønen Damm, Selma Strønen Damm og Lovise Espeland. I fjor vant de Rampeløkt-prisen for oppsetningen.

– Vi har laget et musikal som vi selv ville ha sett da vi var små.

Den onde Skumringsheksen holder på å ødelegge julen for alle med sine onde og magiske krefter. Julenissen er overbevist om at de eneste som kan lure Skumringsheksen og få julen tilbake er de to barna Mille og Jenny.

 De to legger ut på en reise gjennom mange verdener der de treffer på eventyrlige skapninger.

Vil de klare å overkomme utfordringene som møter dem på veien? Og vil de de klare å overvinne den onde Skumringsheksen?

– Hvordan fikk dere ideen til Julens Magi?

– Vi var på hyttetur på Gol da vi hadde lyst til å finne på noe å gjøre. Og da fikk vi denne ideen om å lage en julemusikal med en heks og to jenter som skal redde julen, forteller Cecilia Strønen Damm (18).

– Hva er mest utfordrende når man setter opp et slikt stykke?

– Først og fremst var det kanskje å få manuset til å henge sammen. Dessuten var det et stort ansvar for oss med alt som skulle gjøres.

– Mange barn kommer tilbake år etter år – hvorfor tror du det er slik?

– Jeg tror det er fordi stykket et skrevet av barn. Vi var 10-13 år da vi skrev manuset, og derfor tror jeg barna kjenner seg igjen i forestillingen. Vi har laget et musikal som vi selv ville ha sett da vi var små, sier Cecilia Strønen Damm.

Julens Magi hadde premiere 15. desember på Cornerteateret, og spilles også i romjulen, med to forestillinger 27. og 28. desember.

Julens magi
Julens magi

Julens magi
Julens magi

Julens magi
Julens magi

Julens magi
Julens magi

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this