Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
PASSER FOR UNGDOM: – Peer Gynt er oss nordmenn - den norske folkesjelen. Derfor skal også publikum være med i deler av stykket, sier regissør Steinar Thorsen, som sammen med Jan Holden og Jorunn Lullau utgjør Kompani 13. (Foto: Janneche Strønen)

Høyaktuell Peer Gynt-forestilling

Peer Gynt – God’s Choice ble første gang satt opp våren 2017. Denne helgen har Cornerteateret nypremiere på forestillingen, etter en rekke forestillinger for skoleelever i de to siste ukene.

– Vi har videreutviklet forestillingen i samarbeid med den ungarske teatergruppen Kava Kulturalis Muhely, som spesialiserer seg på interaktivt teater, forteller produsent Hjørdis M. Steinsvik.

– Peer Gynt er både norsk kulturarv og aktuell som utgangspunkt for diskusjonen om menneskers ansvar overfor hverandre.

– Peer Gynt er både norsk kulturarv og aktuell som utgangspunkt for diskusjonen om menneskers ansvar overfor hverandre.

I denne forestillingen utfordres vi til å tenke rundt temaet flyktninger, innvandringspolitikk, egoisme og norske verdier. I de siste årene har Europa, i nesten unison enighet, valgt en proteksjonistisk linje, og nærmest stengt grensene for flyktninger, spesielt fra Syria.

– Retorikken rundt en slik politikk, fra politikere og samfunnsdebattanter, synes for Kompani 13 å tangere Peer Gynts hybris i sin opplevelse av verdens sammensetning og hans «keiserlige» fremferd av «å være seg selv nok», sier regissør Steinar Thorsen, som sammen med Jan Holden og Jorunn Lullau utgjør Kompani 13.

– Peer Gynt er oss nordmenn – den norske folkesjelen. Derfor skal også publikum være med i deler av stykket. Vi ser at at elevene har mye større utbytte av teateropplevelsen når de selv er en del av forestillingen.

Peer Gynt – God’s Choice er en musikalsk figurteaterforestilling som presenterer en rekke forskjellige virkemidler. Det veksles mellom dukketeater, maskespill, skyggeteater, film- og bildeinstallasjoner og sekvenser med skuespillbasert fortellerteater. Forestillingen er et slags vandreteater, der man går rundt i en stor hall med forskjellige rom, og kommer til forskjellige stasjoner der de ulike scenene foregår. Stykket er interaktivt, og publikum blir en del av forestilingen.

Forestillingen spilles denne gangen på Cornerteateret i Bergen, og hadde nypremiere 9. februar, både for skoleelever gjennom Den Kulturelle Skolesekken, og for åpent publikum.

På scenen: Steinar Thorsen, Jorunn Lullau, Jan Holden og Robin Jacobsen. Musikaljentene: Cecilie Strønen Damm, Lovise Moland Espeland, Mathilde Strønen Damm og Selma Strønen Damm. Idé og prosjektutvikling: Kompani13 (Steinar Thorsen, Jorunn Lullau og Jan Holden). Manus og regi: Steinar Thorsen. Musikkansvarlig: Mathias Grønsdal. Dukker: Monika Solheim. Lys: Jan Holden. Produsent: Kompani13/Hjørdis M. Steinsvik.

Peer Gynt – God’s Choice er en forestilling av og med Kompani 13, og passer for alle fra 13 år. Spilles på Cornerteateret på Møhlenpris 16. februar kl. 19:00, 17. februar kl 18:00 og 18. februar kl 15:00.

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this