paabordet halloweenroere
GRESSKAR I LAPPERØREN: I fjor på disse tider stod jeg en hel lørdag på kjøpesenteret Horisont og stekte gresskarlapper. (Foto: Ida Aadland)

Halloween med gresskarlapper

Del artikkelen i Sosial medier

PÅ BORDET: Vi markerte ikke halloween da jeg var liten, men jeg fant fort ut at gresskaret fra feiringen kan brukes til å lage masse godt av.

Tekst: Mette Nygård Havre 

I morgen er det nok en gang halloween, og som jeg har skrevet i denne spalten før, så har jeg kapitulert. Barna elsker halloween. Så hvorfor ikke la dem kose seg med utkledning på en ellers mørk høstdag?

Halloween kan feires på så mange måter. Hos oss tenker vi kreativt, og jeg bruker ikke penger på å kjøpe halloween-pynt. Vi perler og lager pynt selv.

FAKTA gresskarlapper
Finn flere tips på spisoppmaten.no

Men når det kommer til maten rundt halloween, så er den viktig å reflektere litt over. Er du en av dem som kjøper inn et megastort gresskar på mange kilo? Huler ut og tenner lys i gresskaret? Husk for all del at innmaten er supergod å spise!

Jeg lærte meg å lage gresskargrateng da jeg var au pair i Frankrike for et halvt liv siden. Gresskar var ikke noe jeg var vant med hjemmefra. Vi feiret ikke halloween da jeg var liten. Men jeg fant fort ut at denne frukten – ja, det er faktisk en frukt – kan brukes til å lage masse godt av.

Jeg må innrømme at jeg lenge trodde gresskar var en grønnsak. Men det er altså en frukt fra planteslekten Cucurbita som tilhører gresskarfamilien. Det finnes 20 arter gresskar, men den mest kjente, som vi bruker å hule ut, er kjempegresskar. Disse gresskarene er det ikke like mye smak i som de mindre gresskarene. Men pass likevel på at du spiser opp innmaten. Matsvinn vil vi jo tross alt ikke ha.

I fjor på disse tider stod jeg en hel lørdag på kjøpesenteret Horisont og stekte gresskarlapper. Jordbærpikene hadde laget litervis med røre, og folk kom strømmende til og ville smake. Sånn er det jo ofte når man serverer noe gratis, men det gøye her var at folk likte det så godt! Målet var å lære alle som kom ut med store gresskar fra Obs at de kunne lage noe godt av det. Jeg tror og håper mange lærte seg noe nytt når de smakte de gode gresskarlappene.

Husk at du kan lage både gresskarsuppe, gresskarboller, gresskarbrød og mye mer av innmaten i gresskaret.

Følger du @spisoppmaten i sosiale medier så vet du at jeg er veldig glad i bananlapper. Brune bananer moses og røres inn i en røre som blir til lapper. Nå skal jeg lære deg et genialt triks. Du kan bytte ut bananene, ta bakt eller kokt gresskar i lapperøren og steke de deiligste søte gresskarlappene. Høres det godt ut?

Husk at du kan lage både gresskarsuppe, gresskarboller, gresskarbrød og mye mer av innmaten i gresskaret. Men forsøk deg gjerne først på disse gresskarlappene. Da skal du se at det ikke blir noe svinn igjen etter du har hult ut gresskaret. God halloween!

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this