siderfestival
PÅ VEI TIL SIDERFESTIVAL: – Selv om folk begynner å bli godt kjent med norske sidersorter, har vi fremdeles mye å lære om sider og mat i kombinasjon, sier Ingrid Sekse. (Foto: Falkeblikk)

Bli med på sidervandring

Del artikkelen i Sosial medier

10.-12. november bobler Bergen over av norsk sider. På Norsk Siderfestival kan du smake sider fra hele landet og delta på Bergens aller første «sidertog».

– Norsk sider er internasjonalt anerkjent for den høye kvaliteten, men vi har fremdeles mye å utforske når det gjelder sider og mat i kombinasjon, sier daglig leder Alexandra Krage Angell i Matarena AS, som er arrangør for Norsk Siderfestival.

– Med sidertoget ønsker vi derfor å inspirere og dele kunnskap om hvordan sider og mat kan kombineres på nye, spennende måter.

SEKS STOPPESTEDER

Torsdag 10. november får deltakerne på sidertoget bli med på tur til seks barer og restauranter. På hvert stoppested venter nye sidertyper og sidercocktails i kombinasjon med spesiallagde småretter.

– Selv om folk begynner å bli godt kjent med norske sidersorter, har vi fremdeles mye å lære om sider og mat i kombinasjon.

Angell mener at det finnes langt større bruksområder for norsk sider enn hva vi benytter oss av i dag, og at folk er sultne på å lære mer. Derfor setter arrangøren opp flere mat- og siderkurs under festivalen, og inviterer til kurs i lokale sidercocktails.

– Å velge kortreist sider heller enn et importert produkt som Prosecco eller Crémant er ikke bare godt. Det er helt tidsriktig med tanke på miljø, og vil samtidig gi drinken en mer attraktiv, lokal profil, sier hun.

REKORDMANGE SIDERPRODUSENTER

Fredag og lørdag under Norsk Siderfestival kan publikum få smake bredden av norsk sider. Hele 23 siderprodusenter stiller da opp på Kulturhuset i Bergen. Her blir det også mulig å delta på kurs med smaksformidlere fra både inn og utland.

Siderkursene holdes av Ove Svendsen og Anniken England fra Ypper, Thomas Digervold (Fest i kjeften), britiske Gabe Cook (The Ciderologist) og siderprodusentene selv. En av dem er den prisvinnende hardangerbonden Ingrid Sekse.

– Selv om folk begynner å bli godt kjent med norske sidersorter, har vi fremdeles mye å lære om sider og mat i kombinasjon. Det gjelder både publikum og meg som produsent. Festivalen er en flott arena for å lære mer om nettopp dette på en gøy måte, sier hun.

SIDER-VM

Hardangerbonden er en av flere norske siderprodusenter som også deltar i Sider-VM under Norsk Siderfestival. Den internasjonale siderkonkurransen, også kjent som Nordic International Cider Awards (NICA), arrangeres av Hanen.

I den prestisjefylte konkurransen møtes 92 produsenter fra hele verden for å bedømme 241 sidere fra 13 nasjonaliteter.

Kriteriene de går etter er smak, utseende og aroma. Vinnerne av Sider-VM kåres på Kulturhuset fredag 11. november kl. 16:30 – med matminister Sandra Borch til stede.

Matarena AS er arrangør av Norsk Siderfestival. Mer informasjon: norsksiderfestival.no

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this