Frode Oeverli 2019 1
GLEDER SEG: Frode Øverli måtte psyke seg ned foran returoppgjøret mellom Liverpool og Barcelona. Nå gleder Pondus-skaperen seg til Champions League-finalen.

– Å ha Messi på laget er vel det nærmeste du kommer å jukse

Del artikkelen i Sosial medier

Pondus-tegner Frode Øverli har vært Liverpool-supporter hele livet, noe som også kommer klart frem i Pondus-stripene. Men da Barcelona og Messi kom til Anfield med 3-0-ledelse i semifinalen i mesterligaen, var ikke håpet for avansement stort.

– For å være ærlig trodde jeg ikke at det ville gå. Og det skyldes først og fremst at jeg var sikker på at Barcelona kom til å score. Så jeg psyket meg ned og var forsiktig optimist.

– Du satt og ventet på en Messi-scoring?

– Barcelona er et godt fotballag, men det er vel ingen tvil om at Lionel Messi er hemmeligheten bak deres enorme suksess. Å ha Messi på laget er vel det nærmeste du kommer å jukse i fotball, sier Øverli.

– Jeg lager like mange striper når det går dårlig med Liverpool. For ikke å snakke om når det går dårlig med Manchester United. Generelt kan man finne mye god inspirasjon når man har det leit, og som Liverpool-supporter har jeg i så henseende hatt noen gode år.

Er han tidenes beste fotballspiller?

– Ja, det er han. Spesielt med tanke på fotballens utvikling og det fysiske nivået som den er på nå. Det kan ikke være tvil om at det er vanskeligere å bryte gjennom et forsvar på toppnivå i dag, enn det var for en del år tilbake. Å herje slik som han gjør, og å score så mange mål hver eneste sesong, er helt unikt.

– Men så klarte Liverpool det likevel, kom det noen tårer?

– Nei, jeg har et mer nøkternt forhold til det enn som så. Men Pondus kunne nok felt noen tårer.

– Hva imponerte deg mest med seieren?

– Det tror jeg er den roen de viste gjennom hele kampen. Det var som om de ikke tvilte et sekund på at dette kunne gå. Og troen økte etterhvert som scoringene rant inn.

– Hva tenker du om finalen mot Tottenham?

– Det vil sikkert bli en kamp med høyt tempo fra begge lag, men det vil jo være en kardinal-feil å gå opp til en 3-0-ledelse.

Frode Oeverli 2019 3

– Hva har Jürgen Klopp betydd?

– Han har betydd mye. Jeg skal ikke si at han har snudd alt, men han bringer med seg det siste lille ekstra som gjør at det kan bli pokal på oss. Han har en enorm personlighet og karisma, sier Øverli som stadig vekk møter utfordringer når han skal se Liverpool på tv.

– Jeg vet ikke om familiemedlemmer har terminlisten og legger middager bevisst til tidspunktet for Liverpools kamper for å være vanskelig, men de opererer uansett med hundre prosent treffsikkerhet, smiler han.

[PostBlock id=366]

– Er Liverpool på vei inn i en ny storhetstid?

– Det er vanskelig å si. Så lenge Manchester City har sjeik Mansour som eier og kan hente penger fra statsbudsjettet til De forente arabiske emirater, så blir det vanskelig, sier Øverli og sikter til beskyldningene om økonomiske uregelmessigheter, som City forøvrig tilbakeviser.

Det er mistanke om brudd på Financial Fair Play, et reglement som er innført for å hindre klubber i å bruke mer penger enn de tjener, som er bakgrunnen for at UEFA ønsker å straffe Manchester-klubben.

– Konkurransen er hard. Liverpool har tapt én kamp og tatt 97 poeng, ett mindre enn ligavinner Manchester City. Det sier alt om hvor krevende det er, og da er ikke ligagull noe man bare kan bestille.

­– Inspirerer Champions League-eventyret deg til nye Pondus-striper?

– Jada, men jeg lager like mange striper når det går dårlig. For ikke å snakke om når det går dårlig med Manchester United. Generelt kan man finne mye god inspirasjon når man har det leit, og som Liverpool-supporter har jeg i så henseende hatt noen gode år, smiler Frode Øverli.

Frode Oeverli 2019 2

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this