Bekkalokket
LØPEGRUPEN BEKKALOKKET: Fra venstre: Terje Kleiveland (70), Steinar Øen (72), Johs Slethaug (73), Per Skaar (69), Aksel Løvenholm (75), Per Watne (72), Harry Thunestvedt (73), Roger Anglevik (70), Haldis Nagel-Dahl (74), Svein Rasmussen (61), Arne Spurkeland (69), Jan Lillemoen (76), Thor Thorsen (71), Bjørn Thunestvedt (81) og Harald Pedersen (74). (Foto: Ove Landro)

Trening og kameratskap

Del artikkelen i Sosial medier

For ti år siden startet Johs Slethaug, Steinar Øen og Aksel Løvenholm sin egen faste løpegruppe. I dag står 31 løpere på listen med løpere som møtes to ganger i uken og løper ute uansett vær.

De tre kameratene er alle i 70-årene, og har løpt til sammen nesten syvhundre halvmaraton. Johs Slethaug er syttitre og et halvt år og står bokført med 250 halve maraton. Da han og kameratene ble pensjonister og fikk bedre tid, ville de begynne å trene på dagtid.

– Å løpe alene sammenlignet med å løpe sammen med andre er som natt og dag.

Da startet de en uformell løpegruppe som møtes to ganger i uken ved et bekkalokk like ved Liavannet i Åsane. Gjengen vokste seg større og større, og da vi møtte gruppen like før jul, var det femten løpere som sto og trippet og ventet på å komme i gang med dagens økt. Snittalderen er sytti år, der én er i slutten av sekstiårene, mens en annen har fylt åttién.

– Det handler bare om trening og kameratskap. Nå vet vi at vi møtes her tirsdag og fredag formiddag og løper rundt en mil. Noen løper hjemmefra og har allerede løpt noen kilometer når de kommer, mens andre tar noen ekstra kilometer etterpå, sier Johs Slethaug.

Å VÆRE I BEVEGELSE

– Det viktigste er denne faste avtalen hvor vi har det kjekt sammen. Å løpe alene sammenlignet med å løpe sammen med andre er som natt og dag, tilføyer Steinar Øen.

– Selv må jeg innrømme at etter nesten et år med akillesskaden min så var det tungt å komme tilbake. Uten Bekkalokket hadde jeg ikke giddet å melde meg på løpingen igjen. Det handler om miljø, kameratskap og gleden av å være i bevegelse, sier Slethaug, som har løpt over tusen mosjonsløp i sitt liv.

Han har 3.03 som rekord på maraton og 1 time og 23 minutter på halvmaraton. Rekord på milen er 36 minutter.

– Jeg får se om jeg løper flere halve maraton. Forskjellen med alderen er at man blir sliten i mange dager etterpå. Jeg pleier å si sånn generelt at all trening opp mot hel eller halv maraton er sunt; jeg er usikker på om selve løpet er spesielt oppbyggende, sier 73-åringen.

SÅ LENGE DET ER GØY

Tretten av Bekkalokkets medlemmer jobber også som funksjonærer under Maratonkarusellen, som over elleve år har arrangert rundt seksti løp.

– Vi har deltatt på løp i mange år, takket være mange frivillige funksjonærer. Da er det greit å gi noe tilbake, og det har vi gjort i en del år nå, sier Johs.

– Hva tenker du om 2017-sesongen?

– Jeg fortsetter å løpe så lenge det er gøy, og kommer nok til å løpe rundt tretti løp. Jeg håper jeg fortsatt kan snøre mine egne sko, smiler 73-åringen.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this