Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
NYTT STORTALENT: – Torii Wolf er en overjordisk sanger og fantastisk på å freestyle melodi og tekst, sier HP Gundersen. (Pressefoto)

Nok en konsert du ikke vil gå glipp av

Nettopp i mål med Americana-festivalen henter HP Gundersen nok et amerikansk stortalent til byen.

– Det neste nå blir konsert og plateinnspilling med Torii Wolf, som jeg møtte i Los Angeles for fem år siden, sier Gundersen, som har satt opp en konsert med henne på Underlig fredag 25. oktober – sammen med sitt eget band The Last Hurrah!!.

TIDEN VAR MODEN

– Hun er en overjordisk sanger og fantastisk på å freestyle melodi og tekst, sier han, og forteller at han tidligere har spilt inn en «dronelåt» sammen med henne.

– Denne syntes vi begge ble så heftig bra at vi ble enige om at vi på et eller annet tidspukt måtte lage et helt album sammen. Jeg fant ut at nå var tiden riktig, ettersom konseptet The Last Hurrah!! nå har eksistert i ti år.

Torii Wolf har tidligere gitt ut musikk under hennes egentlige navn, Tori Rogg, men har hatt størst suksess under kunstnernavnet Wolf – blant annet i samarbeid med hip hop-legenden DJ Premier (Gang Starr, PRhyme), som produsert hennes album Flow Riot (2017).

BERGENS SVAR PÅ «THE LAST WALTZ»

KOMMER PÅ PLATE: Musikken fra Americana-festivalen i slutten av august vil bli utgitt på plate, lover HP Gundersen. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

Når det gjelder Americana-festivalen, er HP Gundersen mer enn fornøyd.

I tillegg til det store publikumsoppmøtet på konsertene har han også fått strålende anmeldelser både i bergenspressen og i internasjonale magasiner.

Den britiske musikkjournalisten Paul Sexton kom ens ærend til Bergen, og skrev en større artikkel om festivalen i Billboard Magazine under tittelen «How U.K. & U.S. Artists Are Fueling the Norwegian Americana Scene».

Mark Humphrey fra det amerikanske radioprogrammet «Roots Music & Beyond» (KPFK 90,7 FM) ble også imponert, og skal sende en hel time fra festivalen siste lørdag i desember med intervjuer og 15 låter fra konsertene.

Går det som HP Gundersen vil, blir det også både vinylplater og dvd fra konsertene – i full The Last Waltz-stil.

Som jeg skrev i min konsertanmeldelse fra festivalen, så kunne den ikke skilte med like store navn som på The Last Waltz, men musikken vi fikk presentert stod ikke tilbake for noen. Det er ikke usannsynlig at Gundersen nok en gang henter hjem gull, når Torii Wolf inntar scenen på Underlig.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this