hpgundersen1
KLAR MED SELVBIOGRAFI: HP Gundersen har sunget og spilt, drevet plateselskap, vært produsent, drevet musikkundervisning, og laget musikk til alt fra Festspillene til barne-tv. (Foto: SolumBokvennen)

Kronerulling for «filosofi i fart»

Del artikkelen i Sosial medier

Den bergenske produsent/musikerlegenden HP Gundersen har skrevet selvbiografi. Nå trenger han din hjelp for å få den utgitt.

Først publisert 23. september 2017 / oppdatert 8. januar 2018

Et liv i etableringsfasen – del 1, 1963-2008 er både fortellingen om et liv i marginene, en norsk populærmusikkhistorie, en bransjehistorie fra innsiden og det HP Gundersen selv kaller «filosofi i fart»: improviserende tenking rundt kunst, avantgarde, mote, boksing, rus, kjærlighet, parforhold og politikk.

HP Gundersen har sunget og spilt, drevet plateselskap, vært lydmann, hatt studio, vært produsent og bakmann, drevet musikkundervisning, og laget musikk til alt fra Festspillene til barne-tv.

Boken dekker årene fra forfatteren som 10-åring debuterte på en scene som blindpassasjer i et guttekor (en debut som endte i ydmykelse og oppkast), videre til radikalisme i Tromsø (der elektriske instrumenter ble sett på som amerikansk kulturimperialisme), arbeid som elektriker (resulterte i riving av deler av bygg), og naken-country i indre Trøndelag.

Han har vært involvert i prosjekter som Nøkken, Stain Monsters, Tweeterfriendly Music og The Last Hurrah!!, har samarbeidet med blant andre Lynni Trekreem, DumDum Boys og de Lillos, og var med og starte opp Café Opera.

Boken har ikke mottatt offentlig støtte, og prosjektet lener seg derfor på ildsjeler og dugnadsarbeid. For å få utgivelsen finansiert, har forlaget SolumBokvennen derfor tatt initiativ til en crowdfunding på bidra.no, der målet er å få inn 50.000 kroner. I skrivende stund har de fått inn over 22.000 kroner. Nå satser de på en offensiv før crowdfundingen avsluttes 1. februar. Etter det blir det opp til forlaget å bestemme om det blir bok eller ikke.

HP Gundersen har komponert, arrangert, sunget og spilt, drevet plateselskap, vært lydmann, hatt studio, vært produsent og bakmann, drevet musikkundervisning, og laget musikk til alt fra Festspillene  til barne-tv.

Han har også oppdaget og drevet frem en rekke talenter, hvorav noen, som Sondre Lerche, i dag er verdensnavn. Det er i øyeblikket en større TV-dokumentar om hans virke i produksjon, samt en 10-episoders intervjuserie der Gundersen selv intervjuer amerikanske musikere i Los Angeles, der han har tilbrakt mye tid de siste årene.

I videoklippet under kan du se Kjartan Kristiansen fra DumDum Boys, Stein Torleif Bjella og Matias Tellez (Young Dreams) snakke om sine møter med HP Gundersen.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this