Featured Video Play Icon

To nye julesanger fra Bergen

Del artikkelen i Sosial medier

Don Wild har laget en countryaktig versjon av en gammel julesviske, mens Heidi Lambach presenterer en helt ny julesang tilegnet alle dem som gruer seg til jul.

Bergensbandet Don Wild har, i samarbeid med GunFilm, laget musikkvideo til deres coverversjon av O’ Holy Night.

– Det er ikke hver dag man står og synger julesanger for seg selv midt i sentrum, så vi fikk noen rare blikk.

– Alt er filmet i Bergen sentrum, og får vist frem litt av julestemningen i den vakre byen vår, sier bandets vokalist, Eivind Vilnes.

Opptakene ble gjort en kald desemberkveld av fotograf Gunnbjõrg Gunnarsdóttir.

– Vi synes det ble veldig fint med Bergen Julemarked sin prakt i bakgrunnen, så dette har vi brukt en del av i filmen. Ellers er det ikke hver dag man står og synger julesanger for seg selv i kulden midt i sentrum, uten noen akkompagnerende instrumenter, så vi fikk noen rare blikk, smiler han.

Heidi Lambach på sin side nøyer seg med et bilde av en engel i sneen til julesangen Noen engler, der hun har satt melodi til en tekst skrevet av Johan Nicolay Leganger.

heidi lambach
Heidi Lambach (foto: Åse Van Schaak)

– Teksten er inspirert av fjorårets medieoppslag om at 200.000 barn gruer seg til jul. Selv om antallet er usikkert, er det en sår problemstilling for mange, forklarer tekstforfatteren.

Utgivelsen er støttet av en rekke avholdsorganisasjoner, blant andre Hvit Jul (IOGT, Juba og Juvente), Det Hvite Bånd og ACTIS (Rusfeltets Samarbeidsorgan).

– Jeg har fått mange gripende tilbakemeldinger om at det er en sang som berører folk, sier Lambach.

– Vi håper at sangen kan nå ut til mange av dem som synes juletiden kan være vanskelig. Dette prosjektet har fått meg til å forstå at det er mange som ikke har det helt enkelt i julen, eller som har vonde minner. Det er godt å vite at man ikke er alene.

Musikk og tekst: Heidi Lambach og Nicolay Leganger.
Piano: Helge Lilletvedt / stryk: Hans-Erik Zweidorff. Utgitt på ArtistStallen.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this