Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
KOMMER TIL KORSKIRKEN: Plateaktuelle Jan Eggum kommer til Korskirken. (Foto: Roy Bjørge)

Gratiskonsert i Korskirken

På søndag inviterer Kirkens Bymisjon til gratis julekonsert i Korskirken. Øverst på plakaten: Jan Eggum.

Du får neppe høre Jan Eggum fremføre «Når en hedning feirer jul» på denne konserten, men ellers er det mye å glede seg til. Det er fjerde gangen denne konserten arrangeres, og i år har de fått med seg et stjernelag av artister.

Jan Eggum har stått på ønskelisten mange ganger, og denne gangen passet det endelig for artisten, som har holdt konserter på Madam Felle i store deler av desember, og som dessuten er aktuell med et rykende ferskt album.

Konferansier blir Bård Ose, som vil lede de fremmøtte gjennom et tettpakket program der artistene nærmest står i kø. I tillegg til Jan Eggum blir det opptredener med Gjengangerne – med Chris Tvedt i spissen. Forfatteren fremfører egne låter sammen med ypperlige musikere.

Du får neppe høre Jan Eggum fremføre «Når en hedning feirer jul» på denne konserten, men ellers er det mye å glede seg til.

Videre kommer André Søfteland, Marianne Juvik Sæbø og Kjersti Berge for å nevne noen fra et rikholdig program.Gjengangerne, André Søfteland, Marianne Juvik Sæbø, Heidi Lambach, Lasse Berntzen, Hanne Mellingen og en rekke andre. Konsertens arrangør er Benedicte Sjøvold, som vil ha med seg koret Benedictinerne, der hun er dirigent.

– Det handler om å gjøre en forskjell i byen vår, sier hun.
– Jeg gjør dette fordi jeg har lyst å samle kjente og mindre kjente artister på en arena med et felles ønske om å støtte Kirkens Bymisjon i det fantastiske arbeidet de gjør her vi bor. Ingen kan hjelpe alle, alle kan hjelpe noen.

Tanken er at dette skal være en konsert for alle. For dem som ikke har mulighet til å nyte alle de kulturelle tilbudene i Bergen frem mot jul, og for dem som vil ha en liten pause fra førjulens mas og kav.

– Jeg opplever at disse artistene kommer og opptrer gratis fordi de ønsker å gjøre en forskjell i byen de bor i. Og på denne konserten er alle velkommen uansett hvem du er og hva du gjør. Jeg håper vi får se et tverrsnitt av byens befolkning i Korskirken denne kvelden, sier Sjøvold.

– Dette er en gratis popin-konsert, der publikum kommer og går som de selv ønsker. Vi serverer varm gløgg og pepperkaker, legger Maren K. Sekkingstad fra Kirkens Bymisjon til.

Korskirken, søndag 16. desember mellom kl. 17 og 20. Gratis inngang, men gi gjerne en gave til Kirkens Bymisjon.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this