Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
STØTTEKONSERT FOR UKRAINA: Neste helg holder Bodil Rørtveit konsert i Korskirken, der alle billettinntektene går til Røde Kors' arbeid i Ukraina. (Foto: Øystein Haara)

Synger for Ukraina

De siste ukene har nyhetene vært preget av krigsbilder. Vokalist Bodil Rørtveit har selv kjent på en indre uro rundt det som skjer i Europa. Nå vil hun gi publikum et musikalsk pusterom.

– Jeg har tenkt at det hadde vært fint å gå på en konsert der jeg kunne komme med mine følelser og tanker og bare lytte og puste. Som kunstner vil jeg gjerne bidra med det jeg kan i en vanskelig tid, sier Bodil Rørtveit.

Neste helg holder hun konsert i Korskirken, der alle billettinntektene går til Røde Kors’ arbeid i Ukraina. Sammen med lyddesigner Elaine Maltezosvil hun utnytte klangen i kirkerommet til det fulle for å skape meditative stemninger for publikum.

Målet er en poetisk og vakker vokalkonsert, som gjennom langstrakte melodilinjer, stillhet og vokale lydlandskap gir publikum rom for ettertanke. Rørtveit vil bruke hele sitt vokale register og legge flere lag oppå hverandre ved hjelp av en loop station. Sjangermessig er musikken inspirert av folkemusikk, klassisk og jazz.

De siste årene har Bodil Rørtveit gjort seg bemerket som en uttrykksfull og særegen sanger gjennom flere tverrkunstneriske prosjekter. Blant annet er hun en av kunstnerne bak konsertforestillingen Sustain (Festspillene i Bergen 2017), der scenografi og instrumenter var laget av plastboss. Hun opptrådte selv ikledd en ikonisk plastkjole av blå bossposer. Forestillingen har også blitt fremført sammen med Bergen Filharmoniske orkester. Rørtveits siste større prosjekt var soloforestillingen Røyst (Det Vestnorske Teateret 2021).

Konsert for indre ro i en urolig tid, Korskirken, søndag 3. april kl 18:00. Konserten spilles også i Knarvik kyrkje 31. mars

ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this