Havarert baat Foto Gjensidige
GIR RÅD TIL BÅTFOLKET: – Senk farten og ta hensyn til omgivelsene. Da blir det sikrere – og ikke minst mye hyggeligere – for alle som oppholder seg på sjøen, sier Arne Voll. (Foto: Gjensidige)

Sol, sommer og skjær i sjøen

Del artikkelen i Sosial medier

En ekstrem flott vår har ført til rekordmange skader på fritidsbåter i Hordaland.

– At økningen er så kraftig, overrasker oss, sier Arne Voll.

I følge tall fra Gjensidige har det i løpet av de to siste månedene vært 65 prosent økning i antall grunnstøtinger og kollisjoner med fritidsbåter.

I Hordaland alene har forsikringsselskapet registrert 86 skader i april og mai – mot 52 skader i den samme perioden i fjor.

ArneVoll01
BRUK SJØVETT: – Vi vet at mange kjøper båt med litt for stor motor før nødvendig kompetanse er på plass, sier Arne Voll. (Foto: Gjensidige)

Den første uken med pent vær startet rolig for forsikringsselskapet, men så eksploderte det, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige, som forteller at en av selskapets takstmenn mottok over 20 saker på samme dag i mai, der fortvilte båteiere hadde fått skadet båten sin.

En av de større skadene var en cabincruiser som hadde gått på grunn og skadet motor og skrog. Skaden ble taksert til 800.000 kroner. Totalt har Gjensidige mottatt 500 ulike typer båtskader fra april og frem til i dag. I forhold til samme periode i fjor har antall grunnstøtinger og kollisjoner på landsbasis økt med nærmere 80 prosent

– Vi hadde nok forventet flere skader på grunn av det fine været de siste månedene, men at økningen er så kraftig, overrasker oss, sier Voll.

Skadene domineres av grunnstøtinger der båter har gått på et skjær eller land eller kjørt på flytende gjenstander i sjøen. Det er også vært flere kollisjonsskader i forbindelse med at man legger til eller fra kai.

– Vi vet at mange kjøper båt med litt for stor motor før nødvendig kompetanse er på plass. Da nytter det ikke med kostbart navigasjonsutstyr om en ikke kan bruke verktøyet, sier Voll.

Hans råd til båtfolket er å senke farten og ta hensyn til omgivelsene.
– Da blir det sikrere – og ikke minst mye hyggeligere – for alle som oppholder seg på sjøen.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this