småpudden
SMÅPUDDEN ÅPNET: Flere hundre mennesker hadde møtt frem for å prøve den nye broen. (Foto: Marius Solberg Anfinsen/Bergen kommune)

Puddefjordsbroen har fått en lillesøster

Del artikkelen i Sosial medier

Løvstakken jægerkorps, Damsgård skolekorps, Shantya og Miss Tati stod for festmusikken da Småpudden åpnet i går. 

Byrådene Anna Elisa Tryti (Ap) og Erlend Horn (V) sto for den offisielle åpningen, der flere hundre mennesker hadde møtt frem for å prøve den nye broen.

En brasiliansk squad dansegruppe og soulfenomenet Miss Tati varmet opp publikum, mens Løvstakken jægerkorps trommet ned klaffene til broen. På Møhlenpris-siden ble brofarerne møtt med sang fra Shantya og Damsgård skolekorps. Etter den offisielle åpningen inviterte en samling Møhlenpris-beboere og entusiaster til utstilling og historier i det gamle Djerv-huset.

Småpudden er 154 meter lang, og er bygget som en bjelkebro over fem spenn med hydrauliske klaffer i seilingsløp. Det gjør at den kan åpnes når det kommer høye båter. Båter med seilingshøyde under 4.5 meter kan passere fritt under. Når broklaffene er åpne, vil bredden på seilingsløpet være 20 meter. Bredden på broen varierer mellom seks og åtte meter, med egne felt for gående og syklende.

småpudden02
TOMLENE OPP: Soulfenomenet Miss Tati varmet opp publikum. (Foto: Marius Solberg Anfinsen/Bergen kommune)

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this