einarnilssonoganette1 britt embry
MALER OG DANSER: De siste ukene har Einar Nilsson vært håndverker og altmulig-mann i innspillingen av Tid for hjem på dagtid, og trent danseteknikk sammen med Anette Stokke på kveldstid.

Skal vi sparkle?

Del artikkelen i Sosial medier

Einar Nilsson spiller inn ny sesong med Tid for hjem på dagtid, og trener med Skal vi danse-partner Anette Stokke på kvelden. – Nå skjønner jeg jo hvor hardt det er, sier Nilsson.

Einar Nilsson er kjent fra Tid for hjem, og har malt, tapetsert og hamret seg gjennom sytten sesonger av programmet på TV 2. Denne høsten skal han veksle mellom malerkost og dansesko.

– Jeg har hatt lyst til å være med i Skal vi danse i mange år. Nå er drømmen oppfylt.

– Jeg har jo sett Skal vi danse-programmene fra sofakroken og jeg har alltid tenkt at det ser ut som om de har det vanvittig moro. Jeg har blitt begeistret av energien, utstrålingen og dansegleden, og blitt imponert av kroppsbeherskelsen. Så jeg har hatt lyst til å være med i Skal vi danse i mange år, sier Nilsson.

[PostBlock id=131]

Og dans er ikke nytt for handymannen.
– Jeg har alltid vært glad i å danse, røper 54-åringen, som ikke brukte lang tid på å svare ja da telefonen kom.

BLE SMIGRET

– Først var det litt sånn «wow», og jeg ble smigret av at jeg ble spurt. Men så måtte jeg ta et forbehold om at det passet inn i produksjonen av Tid for hjem. Der er timeplanen ganske intens, og jeg visste ikke om Skal vi danse var mulig å kombinere med engasjementet mitt i Tid for hjem.

Pandora Film, som produserer oppussingsprogrammet, kunne fortelle at det skulle lages færre programmer denne høsten. Og da åpnet det seg en mulighet for å kombinere.

Einar Nilsson01
FÅR ET KICK: – Jeg får et kick av oppmerksomhet. Men Skal vi danse er direkte fjernsyn i beste sendetid, og det er noe helt annet når adrenalinet pumper i kroppen, og flomlyset kommer på, sier Einar Nilsson.

– Men vi må jo gjøre en vri, og Anette Stokke har allerede vært i Bergen slik at jeg kan kombinere treningen med innspilling for Tid for hjem. Og nå gjorde vi det slik igjen i uken etter premieren, forteller Nilsson.

Han er i god fysisk form, enda bedre enn før, ettersom han har visst om sitt nye danseliv i mer enn et halvt år.

– Nå er jeg ganske fysisk i jobben, men jeg har også hatt et ønske om å være så godt fysisk forberedt som mulig før vi begynte med den spesifikke dansetreningen. Byfjellene er blitt hyppig brukt det siste halvåret, og jeg mener selv jeg var godt forberedt. Dessuten går jeg til kiropraktor for å få massert og behandlet de musklene jeg ikke visste at jeg hadde. For en ting er å gå mye på fjellet; det er noe helt annet å trene dans. Nå skjønner jeg jo hvor hardt det er.

FÅR ET KICK

FAKTA Einar Nilsson danse
Einars hjemmeside: einart.no

– Du er ikke ukjent med å opptre foran et publikum?

– Jeg driver en del med foredrag-show, som jeg kaller det, og da har jeg ofte gitaren med. Så å opptre er ikke nytt for meg. Jeg har alltid vært glad i oppmerksomhet, og jeg får et kick av det. Men Skal vi danse er direkte fjernsyn i beste sendetid, og det er noe helt annet når adrenalinet pumper i kroppen, og flomlyset kommer på. Dette er en svær produksjon med et stort apparat.

– Hvilke utfordringer har du møtt?

– Jeg mener jo at det meste kan læres om man er innstilt på det. Men det er så mange detaljer i dans. I for eksempel tango handler det om å være minimalistisk, skape konturer, og det er en rekke regler man skal sette seg inn i. Man skal være litt morsk og dramatisk, og det handler mye om holdning. Når man ser det på tv, ser det enkelt ut, men der ligger jo også litt av hemmeligheten; det er krevende å få det til å se enkelt ut.

– Hvordan er stemningen mellom deltakerne?

– Frem til nå har vi vært som en eneste stor og lykkelig familie. Men det kan jo endre seg, sier Nilsson.

Han har allerede begynt å merke at det er lørdagsunderholdningen på TV 2 han er blitt en del av.

– Jeg var ikke forberedt på at så mange skulle kjenne meg igjen på gaten. Jeg er vant til å bli gjenkjent etter at Tid for hjem har rullet på skjermen i noen år, men ikke på dette nivået.

HAN MED KRØLLENE

Nilsson blir ofte omtalt som han med krøllene i Tid for hjem. Han har ingen planer om å endre på frisyren.

– Jeg har hatt langt hår siden jeg var åtte år, med unntak av de gangene jeg ble tvangsklippet av foreldrene mine, hvis de fikk tak i meg; når de ville at jeg skulle klippe meg, ville jeg helst stikke av. Nå har det blitt en del av personligheten min. Jeg husker at jeg håpet jeg hadde arvet morfars gener; han hadde krøller og en kraftfull manke til han passerte 70. Nå skjønner jeg at han hadde en tykkere manke enn meg, men det får jeg leve med.

[PostBlock id=132]

Håndverkeren legger ikke skjul på at han er imponert over de profesjonelle danserne i underholdningsprogrammet. Nå får han både se dem i aksjon på nært hold, og danse med en av dem, Anette Stokke.

– Når jeg har sett på Skal vi danse med familien har jeg alltid vært så fascinert av de profesjonelle danserne. Da har barna gjerne påpekt at de er proffe, og de skal jo være dyktige. Nå får jeg selv danse med en proff, og Anette er flink til å lage koreografi som hun vet at vi får til, og ikke minst som jeg får til. Hun legger listen høyt, samtidig som den er tilpasset hva jeg kan klare å lære meg på kort tid. Og så håper jeg at det ser stilig ut på tv, smiler han.

– Har du noen favoritter blant konkurrentene?

– Thea Næss er verdensmester i kickboksing og har forsvart tittelen tre ganger. Hun er tøff og fysisk godt forberedt, samtidig som hun har en enestående sjarm. Jan Gunnar Solli er tidligere fotballproff, og kjent for fotballinteresserte bergensere gjennom Brann. Han er dj og veldig opptatt av musikk, og har sikkert rytme i kroppen. Han er også en utrolig sjarmerende fyr. Jeg forventer at de to gjør det bra.

Einar og Anette foto britt embry
FÅR DANSE MED EN PROFF: – Anette er flink til å lage koreografi som hun vet at vi får til, og ikke minst som jeg får til, sier Einar Nilsson.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this