static1.squarespace
KLIPP OG LIM: Sigrid Szetus siste serie av malerier begynte i 2001 med at hun kuttet opp mislykkede malerier, for så å sette dem sammen til nye collager. (Foto: Privat)

Sigrid Szetu tilbake i Bergen

Del artikkelen i Sosial medier

Det er ti år siden Sigrid Szetu sist stilte ut i Bergen, byen hun i mange år hadde som sin base. På lørdag er hun tilbake med en utstilling i Galleri Langegården.

Tilbake i 1983 var Szetu en av stifterne av det toneangivende galleriet Stiftelsen 3,14, som brakte kunst fra hele verden til Bergen – og som førte henne som en av de første vestlige kunstnerne til utstillinger i nasjonalgalleriene i Beijing, Calcutta og Ulan Bator.

Hun er utdannet ved Camberwell School of Art i 1976. Etter studiene bodde og arbeidet hun på Borneo i syv år. I 2003 flyttet hun til Nyksund i Vesterålen, et sted som har hatt enorm betydning for henne som kunstner.

I Nord-Norge fant hun den roen og de omgivelsene som har satt henne i stand til virkelig å gå dypt inn i arbeidet, ikke minst i den nordnorske vinteren. Hun henter inspirasjon fra det spesielle nordnorske lyset, havet og kontrastene i det værharde landskapet.

– Fargene i mørketiden er så spektakulære. Uten kunstig belysning trer det frem et vell av farger i vintermørket, sa Szetu i en samtale med kunstkritiker Trond Borgen i Kunsthuset Kabuso ved Hardanger og Voss Museum, der hun hadde en separatutstilling våren 2016 (hør samtalen på lydklippet over).

Hennes siste serie av malerier begynte i 2001 med at hun kuttet opp mislykkede malerier, for så å sette dem sammen til nye collager.

Åpning i Galleri Langegården lørdag 30. september kl. 14.00 ved Mai Szetu. Utstillingen står til og med 22. oktober. Mer informasjon: sigridszetu.com og langegaarden.no

Szetu 2016 02 21
KVADRATISKE COLLAGER: Sigrid Szetu henter inspirasjon fra det spesielle nordnorske lyset, havet og kontrastene i det værharde landskapet, blant annet i en serie av collager; alle i format 110×110 cm.

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this