sommerogsthans scaled
SOMMER I STORHAVETS RAND: Det beste været her vest er ofte i siste uken av juni – etter St. Hans. (Arkivfoto: Magne Fonn Hafskor)

Så snakker vi om sommerværet

Del artikkelen i Sosial medier

PÅ TAMPEN: Det er kalendermessig sommer, en del av året som vanligvis omfatter månedene (deler av) juni, hele juli og (muligens) hele august.

Tekst: Thorstein Selvik

Det beste sommerværet er ofte i siste uken av juni (etter St. Hans) når folk har booket innendørs arrangement med kollegaer – og i perioden etter at skolen har startet opp igjen i midten av august. Da skinner ofte solen i Vestland fylke.

Hold humøret når det regner; solen kommer – til hun som kan vente.

Juli er ofte regnfull, i hvert fall lunefull. Min opprinnelig osloensiske kone kom til Bergen for snart 30 år siden, og ville gjerne ha piknik med venner i en park (la oss kalle den Gamlehaugen, Kongen eller noe i den retning). Jeg prøvde å advare henne («vi er ikke i Spania nå, ikke i Oslo engang – vi er på Vestlandet i storhavets rand»).

Noen hørte ikke etter og gikk fortrøstningsfullt i gang med piknikkurv og tepper i rene Downton Abbey-stil. Det gikk ikke bra. Etter ti minutter dukket den første skyen opp, etter tyve var det hundre skyer og etter tredve høljet regnet ned. Jaja, sånn er det her, og sånn har det alltid vært.

I dag er det sol og varmt, i morgen visstnok også. Men til helgen skal det hølje ned. Da sier min østlandske kone at hun må til Syden (et mytisk sted), men når hun er på vei til Flesland, kommer solen atter frem i Bergen og vi drar og bader på Kongen, eller på Møllendal eller hundre andre sjønære steder i distriktet.

Regn og sol går hånd i hånd i denne del av verden. Her er «lush» sier turistene. Det betyr grønt og overgrodd; rene urskogen mange steder. Men vakkert når solen endelig skinner – og da regnbuen kom frem forleden.

Dette er slett ikke verdens vakreste by eller sted. Bare et av dem. Og hold humøret når det regner; solen kommer – til hun som kan vente.

Selvik1
Thorstein Selvik (illustrasjon: Sigve Solberg)

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this