sykkelspill1
AVANSERT SYKKELSPILL: Historien om Full Cycle startet i 2011, da Turbo Tape Games lanserte spillet Velocipede sammen med TV2 Sporten. Dette ble et av de mest populære nettspillene i kanalens historie.

På sykkeltur i sofaen

Del artikkelen i Sosial medier

Bergensfirmaet Turbo Tape Games relanserer nå sykkelspillet Full Cycle, som opprinnelig ble sluppet i 2015. Og spillmusikken, den er som før levert av Datarock.

Full Cycle er et taktisk racerspill med en blanding mellom energi- og egenskapsdisposisjon fra den virkelige sykkelsporten, og actionelementer kjent fra sport- og bilspill som SSX og Mario Kart.

– Vi har lagt inn en rundtur på Bergenshalvøen, selv om vi har gjort noen litt andre valg enn arrangørene av Sykkel-VM.

– Vi gjør et stunt nå under VM, og trykker spillet for Mac og PC på fargerike USB-armbånd, forteller Fredrik Sundt Breien, daglig leder i bergensfirmaet Turbo Tape Games.

Armbåndene blir lagt ut til salg både i firmaets nye kontorer i andre etasje på Bugården (Bryggen 37) og via andre utsalgssteder i Bergen Sentrum.

– Har dere endret noe på spillet?

– Ja, vi har gjort en rekke forbedringer til Sykkel-VM, blant annet ved at alle banene er egne VM. Det betyr at du kan vinne trøya 14 ganger, hehe.

BASERT PÅ EKTE STEDER

I spillet trer du inn i rollen som en valgfri syklist på et sykkellag. Basert på rollevalget, presenteres et sett av målsettinger. Hver gang en personlig målsetting realiseres, dukker en ny syklist opp i spillet, frem til alle de 12 spillbare syklistene er åpnet. Å spille spillet ferdig byr på mange titalls timer med utfordringer, der det sykles gjennom alt fra tropiske kvelder i palmesus og solnedgang, til vinterlandskap og nordlys i høyfjellet.

– Alle etappene er basert på ekte steder fra sykkelverdenen, forteller Breien.
– Vi har også lagt inn en rundtur på Bergenshalvøen, selv om vi har gjort noen litt andre valg enn arrangørene av Sykkel-VM.

SPESIALKOMPONERT DATAROCK-LÅT

Spillmusikken til Full Cycle er som før den 30 minutter lange låten In E, laget av Datarock. Dette bergensbandet har levert låter til flere internasjonale spillutgivelser, deriblant størrelser som FIFA, The Sims og Need for Speed.

– Dataspill har alltid vært en inspirasjon for musikken vår, sa Fredrik Saroea i Datarock da jeg intervjuet ham ved utgivelsen av Full Cycle.

– Vi har alltid heiet på Turbo Tape Games. Når EA og Rockstar kommer på døren, kan de saktens få kjøpe rettighetene til en låt eller to, men når Turbo Tape Games banker på, fortjener de ikke noe mindre enn et spesialkomponert verk.

sykkelspill2
RELANSERER SYKKELSPILL: – Vi har også lagt inn en rundtur på Bergenshalvøen, selv om vi har gjort noen litt andre valg enn arrangørene av Sykkel-VM, sier Fredrik Sundt Breien. (Foto: Øyvind Toft)

Fakta

Turbo Tape Games

  • Bergensfirmaet startet opp i 2008 som en uavhengig spillutvikler.
  • Turbo Tape Games produserer også læringsprogrammer, men spillutvikling er hovedgeskjeft.
  • De har samarbeidet med blant andre Vil Vite, Sintef, Kode, TV2 Nyhetene, Universitetet i Bodø og Bergen museum.
  • Naval War: Arctic Circle kom i 2012, og var det første større spillet de laget.
  • De har også hatt stor internasjonal suksess med UHR Warlords, et taktisk turbasert strategispill for Ipad, og Warhammer: Arcane Magic (for PC/IOS/Android).
  • Full Cycle ble lansert i 2015, og ble til som et resultat av et samarbeid med TV2 og spillet Velocipede.
  • De har også laget strategispillet The Astonishing, basert på Dream Theaters album med samme navn.
  • Mer informasjon: turbotapegames.com og facebook.com/turbotapegames

Del artikkelen i Sosial medier

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this