hulefest1
DATAROCK TILBAKE PÅ HULEN: – Hulen har betydd enormt mye for oss helt siden vi begynte å gå på konsert der som tenåringer og frem til nå, sier Fredrik Saroea (nr. 2 fra venstre). (Foto: Hans Jørgen Brun)

Hulefest med Datarock

Del artikkelen i Sosial medier

 – Hulen har betydd uendelig mye for musikkmiljøet i Bergen, sier Fredrik Saroea, som sammen med resten av Datarock spiller hyllestkonsert til det legendariske konsertstedet i anledning 50-årsjubileet.

Startskuddet for Hulen gikk av 17. mai 1969. Hvert år feires denne dagen med frokost, tog og fest for alle som jobber på Hulen.

– Siden det i år er jubileum, vil vi også invitere alle dere andre til en heidundrandes bursdagskonsert med selveste Datarock dagen før dagen, sier arrangementsansvarlig ved Hulen, Martin Midtbø Rokkones.

– Etter å ha spilt på Torsdagsrock hos oss tok de steget ut og erobret verden med sin anerkjente festpop. Nå er de tilbake der de selv, og mange andre kjente og kjære band, tok noen av sine første steg, for å feire bursdag med oss.

ET NATURLIG FØRSTEVALG

Frontet av Fredrik Saroea står bandet bak store hits som Fa-Fa-Fa, Computer Camp Love og Give It Up, og bandets låter har blitt brukt i reklamer både for Apple, Coca-Cola, Microsoft, Samsung og Google, samt i TV-programmer som Workaholics og Vampire Diaries.

[PostBlock id=345]

– Jeg husker selv å ha sett Datarock på Koengen i 8. klasse, og det at jeg nå får lov til å være med å arrangere konsert med dem er rett og slett en ære, legger Rokkones til.

– Da vi planla dette jubileet var det nettopp en sånn type konsert vi hadde lyst å få til. Datarock ble det naturlige førstevalget på grunn av deres entusiasme, energi og en musikk som er skapt for feiringer som denne.

SKREV LÅTER PÅ HULEN

– Hulen har betydd uendelig mye for musikkmiljøet i Bergen, sier Fredrik Saroea, som mener det er en ære å få lov til å spille på konsertstedets 50-årsmarkering.

– Her kunne vi oppleve alt fra de ferskeste lokalbandene – og tilreisende fra rundt i landet – til storhetene vi leste om i internasjonal presse. Hulen ble på mange måter stedet der vi målte oss selv opp mot etablerte band.

– Mens andre konsertsteder legger ned, består Hulen og feirer feiende flotte 50 med en 16. mai-fest for ungdom i alle aldre.

Han mener at det i tillegg er viktig å understreke Hulens betydning i å lære opp mange av landets beste teknikere og bransjefolk. Både tidligere Datarock-manager Frøydis Moberg (nå produsent i Fargespill) og YAP-sjef Andre Holt (nå «product manager» i Platekompaniet) har vært daglige ledere på Hulen, mens Jens Lassen, som reiste jorden rundt med Datarock som lydmann, var hustekniker.

– Datarock har både gjort pre-produksjoner, arrangert opp skisser og skrevet låter på stedet, sier han.
– Mens andre konsertsteder legger ned, består Hulen og feirer feiende flotte 50 med en 16. mai-fest for ungdom i alle aldre.

Datarock gav i 2018 ut det kritikerroste albumet Face the Brutality, og fulgte i februar 2019 opp med EPen A Fool At Forty is a Fool Indeed. Bandet har akkurat lagt bak seg sin lengste turné på 10 år, og har vært innom alt fra Kirkenes til Kristiansand her hjemme til alt fra København, Berlin, Paris, London og Mexico City der ute.

Datarock spiller på Hulen 16. mai. Dette blir bandets første konsert i Bergen siden den nye EPen kom ut 22. februar. Mer informasjon: hulen.no/program/datarock

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this