Muse på norsk

PREMIERE: Steinar Hjelmbrekkes norske tolkning av Muse-klassikeren Unintended har lenge vært en publikumsfavoritt på konsertene hans. Nå tør han endelig å gi den ut, med navnet Den som livet sendte.

Unintended er en av flere låter som på en måte ble lydsporet til en viktig og litt utfordrende tid i livet mitt, forteller Hjelmbrekke til Bergensmagasinet.

– Unintended er en av flere låter som på en måte ble lydsporet til en viktig og litt utfordrende tid i livet mitt.

LES OGSÅ: – Rus er bare én bit av bildet

– Siden jeg som soloartist har gått mer i retning visepop, føles det veldig fint å inkludere en sang fra denne tiden i min nåværende katalog. Det føles litt som om ringen er sluttet, fortsetter han.

– Jeg vet at mange andre også er glad i denne låten, så å skulle forandre på den og gi den ut som sin egen er noe jeg gjør med den største ydmykhet.

TOLKER MUSE-LÅT: – Jeg håper at folk som aldri har hørt originalen får lyst til å sjekke den ut, sier Steinar Hjelmbrekke. (Foto: Tor Egil Vaule Andersen)

Han håper at andre som har et nært forhold til låten synes at versjonen er verdig og at den respekterer originalen.

– Jeg håper også at folk som aldri har hørt originalen får lyst til å sjekke den ut, legger han til.

Første gangen Steinar hørte Unintended, var da han gikk på Lundheim Folkehøgskole tilbake i år 2000.

– Dette året ble en åpenbaring av nye inntrykk på mange områder. Ikke minst hørte jeg mye ny musikk som satte spor i meg, forteller han.

– Muse-albumet Showbiz, som Unintended opprinnelig var en del av, hørte jeg mye på det året og årene som fulgte.

Albumet var med på å definere sounden i bandet Fight The Phoenix, som han startet noen år senere sammen med noen venner (bandet gav ut albumet By Tomorrow i 2006). Hjelmbrekke var medlem av Major Parkinson fra 2011 til 2014, og startet en solokarriere i 2015 med visepopalbumet Leit etter meg.

Alle de tre singlene fra albumet (Det Grøne Tre, Våpenbror og Passelege Sko) har fått spilletid på radio, og særlig de norske tekstene på sangene har fått mye positiv omtale.

Steinar Hjelmbrekke skriver også dikt, og blir i november 2017 publisert som dikter for første gang, i antologien «Vilje» på Alea forlag. Han var medlem av Major Parkinson fra 2011 til 2014.

Arrangement og oversetting/tolkning: Steinar Hjelmbrekke. Original låtskriver: Matthew James Bellamy (Muse). Musikere: Simon Kleppe Røskeland (trommer), Johann Sebastian Blum (cello), Torgeir Berge Børnes (piano) og Steinar Hjelmbrekke (gitar, bass, vokal, orgel). Innspilt og mikset i Havnelageret Studio i Bergen, med Daniel Birkeland. Mastering: Morten Lund.

ÆRBØDIG TOLKNING: – Jeg vet at mange andre også er glad i denne låten, så å skulle forandre på den og gi den ut som sin egen er noe jeg gjør med den største ydmykhet, sier Steinar Hjelmbrekke. (Foto: Jarle Hovda Moe)

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this