Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
64 ARTISTER, ÉN LISTE: – Det finnes andre måter å samarbeide på enn å lage musikk sammen, sier Myrna Braza, som sammen med 55 andre bergensartister har satt sammen en spilleliste på Spotify.

Myrnas sommerlige spilleliste

– En bra spilleliste er en smart måte å spre musikk, sier Myrna Braza, som har fått 64 bergensartister til å slutte opp om én og samme spilleliste på Spotify.

Det er enkelt å lage en spilleliste, men artister som går sammen om å lage én enkelt spilleliste er noe helt annet. En rekke bergenske artister og band, nye og etablerte, har gjort nettopp det, og gått sammen om å lage en felles spilleliste på Spotify.

– Poenget med listen er å hjelpe og heie på hverandre.

Låtene er valgt av artistene, og har «sommeren» som tema. Her finner du et sjeldent variert utvalg med musikk fra de fleste sjangre: Pop, punk, blues, rap, reggae, soul, vise, folk, electronica, r&b, rock og metal. 

– Poenget med listen er å hjelpe og å heie på hverandre, og vise at det finnes andre måter å samarbeide på enn å lage musikk sammen, sier Myrna Braza.
– Det er vanskelig å nå ut til nye lyttere uten et stort støtteapparat i ryggen, men slår man sammen lokale krefter, kan man komme litt lenger.

– Med denne listen får man en god oversikt over musikk fra Bergen, og med låter som musikerne selv mener representerer dem best og som passer denne årstiden, sier Braza.

– Folk idag er ikke så opphengt i én sjanger, og da er det jo topp med en spilleliste som viser stor sjangerbredde, så finner man fort sine favoritter.

Initiativet ble opprinnelig tatt i en Facebook-chat mellom rapperen Paul Bernard og soulartisten Myrna Braza tidligere i år, noe som resulterte i en egen spilleliste dedikert til våren (se under).

Artistene ble da bedt om å legge til en egen låt som passer våren, og deretter tipse andre musikk-kollegaer, så de fikk muligheten til å gjøre det samme. Det resulterte i at 71 (!) artister og band fra Bergen la til en låt på listen. Den rekorden håper Myrna og Paul Bernard å slå med den nye listen.

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost
ANNONSE:
Peisbord 800×300

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this