Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
OVERRASKET: – Jeg ante ikke at Trond Mohn Games skulle bli så stort, sier mannen som fikk et friidrettsstevne i gave på 75-årsdagen i fjor. Nå gleder han seg til årets leker 22. mai. (Foto: Arne Ristesund)

– En av de største vi har

– Kjell Magne Ebbesvik er en av de største ildsjelene vi har, sier Trond Mohn.

I neste uke er det igjen klart for Trond Mohn Games på Fana Stadion. Det som i utgangspunktet skulle være en 75-årsgave til Mohn, ble en suksess, og friidretts-Bergen forventet at arrangementet ble gjentatt. Jubilanten selv er meget fornøyd med friidrettslekene.

TIL ÆRE FOR DUGNADSARBEIDET

– Arrangementet i fjor var helt fantastisk. Da tenker jeg på hele ideen om å samle så mange fra friidretts-Norge i anledning min dag, men ikke minst at dette var til ære for dugnadsarbeidet som er gjort i friidrettslagene i Bergen opp gjennom årene.

– Bergen trenger et slikt arrangement har du sagt?

– Ja, absolutt. Friidrett er en fantastisk sport, og et friidrettsstevne med 4500 tilskuere er en voldsom inspirasjon for alle som driver med denne idretten. Derfor mener jeg det er på sin plass å ha et slikt stort friidrettsevne hvert år.

– Hva vil du si om mannen bak ideen – Kjell Magne Ebbesvik?

– Kjell Magne er usedvanlig arbeidsom. Han har jo jobbet hele sitt yrkesaktive liv i oljen. Og når han har kommet på land, så har han hatt like mange dager i arbeid for friidretten som han ellers har hatt på jobb. Han har et veldig fornuftig syn på idretten.

MOHN BLE OVERRASKET

– Ble du overrasket da han fortalte deg om ideen før jul for halvannet år siden?

– Jeg er opptatt av dugnadsånden.

– Jeg ble veldig overrasket første gangen han fortalte om det, men jeg forsto etterhvert at han hadde noe i ermet. Men jeg ante ikke at det skulle bli så stort.

– Hva betyr Ebbesvik for norsk friidrett?

– Kjell Magne er ikke et typisk organisasjons-menneske, så han vil aldri falle inn i folden hos folk som styrer friidretten. På det lokale plan og med den kunnskapen og kjennskapen han har til alt som beveger seg i friidretten, er han et samlingspunkt, sier han.

– Han har utvilsomt betydd veldig mye for barne- og ungdoms-friidretten, kanskje uten at de selv vet det, men det er jo akkurat som når man har gode lærere på skolen; du skjønte ikke hvor gode de var, og derfor fikk du heller ikke takket lærerne for det de gjorde. Men når du blir voksen så kommer du på det. Og slik er det vel med barne- og ungdomsidrett også.

– Er han en av de største ildsjelene vi har i Bergen?

– Ja, jeg mener han er i samme klasse som Sverre Sørnes i Strandebarm, sier Mohn og snakker om den gamle Gular-kjempen som er engasjert i Strandebarm idrettslag, ikke minst med et friidrettsanlegg i bygden, hvor Mohn var en avgjørende bidragsyter.

– Hva ser du etter når du skal vurdere om du skal gå inn med pengestøtte til et idrettslag eller et prosjekt?

– Jeg er opptatt av dugnadsånden.

ANGRER IKKE PÅ INVOLVERING

Mohn angrer ikke på at han personlig grep inn da det var politisk uenighet om å legge kunstgress på Arna Idrettspark tidligere i år. Han lovet å ta regningen ved omlegging til kunstgress.

Friidretten protesterte høylytt mot planene fordi de bruker gressmatten til kastøvelser. Høyres Henning Warloe fikk flertallet med seg på å utsette omleggingen til kunstgress. Da grep velgjøreren inn. Nå har han garantert for at det planlagte kastfeltet blir en realitet.

– Jeg har vært med i det prosjektet i ti år, og jeg angrer ikke på at jeg involverte meg. Nå får vi til en løsning, også for friidretten.

Det nærmer seg Trond Mohn Games. Hovedpersonen lover å stille.

– Jeg gleder meg som et barn.

Kjell Magne Ebbesvik er stevneleder, og har ansvar for tidstabell og regi i tre store arrangementer denne måneden: Åsaneløpet 19. mai, Trond Mohn Games 22. mai og Framolekene 31. mai til 2. juni.

 

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this