Markens BataljonJPG
FEIRER 160 ÅR: Markens Bataljon markerer 160-årsjubileet sitt 1. junI. – Det kommer gratulanter fra byens buekorps, Eldre Markegutters Forening, og ellers andre som ønsker å være med og markere dagen sammen med oss. Det blir tradisjonen tro festmiddag for Eldre Markegutter og inviterte gjester på kvelden, forteller Ole Anders Rognø (foran t.v). (Foto: Morten Jørgensen)

Markens Bataljon 160 år: – Føler vi gjør en forskjell for guttene

Del artikkelen i Sosial medier

Første juni markerer Markens Bataljon sin 160-årsdag, og sjef Ole Anders Rognø lover en minnerik dag for både unge og gamle markegutter.

– Markens Bataljon har de senere år hatt god fremgang, og vi håper og tror på 50 gutter på linje i løpet av sesongen. Det er svært gledelig at byens gutter igjen stiller i rekkene, sier Rognø.

Jubileet finner sted i Marken, og bydelen vil både se og høre markeguttene denne dagen på Rådstuplass 8 ved det gamle rådhuset, hvor korpset har sine lokaler.

– Vi prøver å tilrettelegge for aktiviteter gjennom hele året, også utenfor buekorps-sesongen.

– Det kommer gratulanter fra byens buekorps, Eldre Markegutters Forening, og ellers andre som ønsker å være med og markere dagen sammen med oss. Det blir tradisjonen tro festmiddag for Eldre Markegutter og inviterte gjester på kvelden, forteller Rognø.

BEGYNTE SOM SEKSÅRING

Selv begynte han i korpset da han var seks år gammel, men etter å ha bodd i Danmark i noen år, kom han tilbake til Bergen og Markens Bataljon, og er nå inne i sin niende sesong.

– Jeg meldte meg inn i Markens Bataljon fordi to av mine storebrødre var medlemmer. Etterhvert ble jeg godt kjent med de andre i korpset, og vi har utviklet et sterkt vennskap.

[PostBlock id=351]

Markens Bataljon er et søndagskorps, og historisk sett var dette for arbeiderklassen.
– Dette er kanskje ikke like fremtredende i dag, men det er mange av guttene som ikke er med på fotball eller håndball, og som har behov for et tilbud på fritiden.

– Noe av det jeg liker best er å se hvordan både guttene og foreldrene setter pris på aktivitetene som vi drar i gang. Enten vi arrangere noe i romjulen, eller bare en spill-kveld for å ha det litt sosialt, kan vi se på responsen at de er glade for at de har dette tilbudet. Da føler vi at vi gjør en forskjell, sier Ole Anders Rognø (19).

ØKNING DE SISTE ÅRENE

Han legger ikke skjul på at rekrutteringen er krevende, men det siste året har korpset gått fra 24 til 30 på linje.
– Hvis vi jobber hardt fremover nå, så håper vi å passere 40 gutter på linje, og det synes jeg absolutt er noe å bygge videre på.

Rognø vet godt at ungdom i Bergen har mange ulike aktiviteter å velge mellom.
– Men når vi rekrutterer så spør vi om de liker å dra på turer og om de kunne tenke seg å ha det fint sosialt med kamerater, for dette er eksempler på hva vi driver med i buekorpset.

– Vi prøver å tilrettelegge for aktiviteter gjennom hele året, også utenfor buekorps-sesongen, og håper dette skal bidra til å øke rekrutteringen ytterligere i fremtiden.

Jubileumsdagen 1. juni starter klokken 12.00 i Marken hvor korpset og gamlekarene stiller på linje. Mer informasjon: facebook.com/MarkensBataljon

[PostBlock id=352]

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this