Laksevaag Bueskyttere 1
125 ÅR: Det er 125 år siden Petter Bøthun tok initiativ til å stifte Laksevåg Bueskyttere i dr. Høygaards hage, som lå mellom gamle brannstasjonen og Laxevaag Maskin og Jernskipsbryggeri. Korpsets jubileumsdag ble markert på stiftelsesdagen 8. mai. (Foto: Ove Landro)

– Håper tradisjonen lever 125 år til

Del artikkelen i Sosial medier

Laksevåg Bueskyttere markerte 125-årsjubileum 8. mai, og både aktive, gamlekarer, velforening og alle andre med tilknytning til korpset var med på feiringen. Dette er det eneste buekorpset som holder til utenfor bykjernen.

Det er 125 år siden Petter Bøthun, sammen med blant andre Olaf Nygaard, Alfred Andersen og Nicolay Thorsen tok initiativ til å stifte dette buekorpset i dr. Høygaards hage, som lå mellom gamle brannstasjonen og Laxevaag Maskin og Jernskipsbryggeri.

Laksevaag Bueskyttere 3
GODE KAMERATER: – Kameratskapet er det beste med å være med i buekorps, sier Sjef i Laksevåg Bueskyttere, Nicolai Håland. (Foto: Ove Landro)

Korpset var nedlagt mellom 1970 og 1978, men i ‘79 ble korpset tatt opp igjen, og siden har rundt tusen gutter ført arven videre, slik at dagens laksevåg-gutter kunne feire dette 125-årsjubileet. Dagens Sjef i Laksevåg Bueskyttere er Nicolai Håland.

– Hvorfor engasjerer du deg i korpset?

– Helt siden jeg så Laksevåg Bueskyttere marsjere i sine flotte uniformer, ville jeg begynne. Første året var jeg slager, men jeg ville inn i rådet så kjapt som mulig. I løpet av fire år klarte jeg å komme meg opp til sjefsstillingen, forteller Nicolai Håland.

– Kameratskapet er det beste med å være med i buekorps. Vi holder på med forskjellige aktiviteter, og du blir aldri lei av å komme hit til lokalet og møte venner.

Han ser for seg å fortsette som Sjef også i 2020.

– Jeg har ingen kandidat som kan ta over for meg, så jeg kommer til å fortsette som Sjef hvis ingen andre kommer til. Buekorpsene i Bergen er en flott tradisjon, og selv om vi har utfordringer med hensyn til rekruttering, kommer vi til å jobbe hardt for å bidra til at tradisjonen på Laksevåg lever i 125 år til, sier Haaland.

Laksevaag Bueskyttere 2
FEIRET KORPSET: Store og små medlemmer av Laksevåg Bueskyttere var samlet i Damsgårdsveien for å markere korpsets jubileum. (Foto: Ove Landro)

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this