Fotballcup1
ALLE BLIR INVITERT: – Vi henvender oss til alle fotballkretsene i Norge, og dessuten til Sverige, Danmark, Finland og Island, forteller Eirik Gudmundsen. Han er turneringsleder i Varegg Fotball, som lanserer Bergen Fotballcup uken etter Norway Cup, og uken før skolestart. (Foto: Ove Landro)

Look to Bergen

Del artikkelen i Sosial medier

Mange har et forhold til Norway Cup i Oslo og Dana Cup i Hjørring. Nå lanserer Varegg Bergen Fotballcup, og vil ha hele verden til Bergen.

 – Vi pleier å reise utenlands på fotballturneringer, men hvorfor skal ikke lag fra andre land komme til Bergen? spør Eirik Gudmundsen, turneringsleder i Varegg Fotball.

norwaycup fakta
Mer info: Norway Cup / Dana Cup

– I Varegg, som i flere andre klubber, har vi tradisjoner for å reise på Dana Cup, og vi har sett hvordan de organiserer seg, hvilket omfang en slik turnering har, og hva det betyr for en by som Hjørring.

– Vi har selvsagt også sett hva Norway Cup betyr for Oslo. og da tenkte vi: hvorfor ikke invitere disse lagene til Bergen?

– Dere satser litt stort?

– Dette er i hvert fall starten på noe; vi må begynne et sted. Først og fremst ønsker vi å skape en sommer-cup i Bergen, og vi tror det kan være fornuftig å ta utgangspunkt i bybanen og kollektiv-trafikken generelt.

– Det er en del mennesker som skal transporteres rundt til de forskjellige banene, som da ligger langs bybanen slik vi planlegger det, sier Gudmundsen.

Han har vært i kontakt med flere klubber i byen med ønske om samarbeid, som Nymark, Trane, Djerv, Gneist og Ny-Krohnborg, og mottagelsen ute hos klubbene har vært bra.

Datoen for turneringen er 6.-11. august.
– Vi ønsker at klubbene skal tilby kiosk på de ulike banene, og drifte og ha inntekter på dette, sier han, og understreker at cupen er for både gutter og jenter.

VAREGG CUP I 40 ÅR

– Klubben har arrangert Varegg Cup i over 40 år, og det er en turnering som mange bergensere har et forhold til. Men den er kun for gutter, mens Sandviken har sin jenteturnering. Bergen Fotballcup blir for både gutter og jenter mellom 13 og 17 år.

– Vi henvender oss til alle fotballkretsene i Norge, og dessuten til Sverige, Danmark, Finland og Island.

Gudmundsen ser også at det har begynt å bli dyrt å reise på for eksempel Dana Cup, og forteller at det for hver enkelt spiller fort kan komme opp i syv-åtte tusen.

– Derfor håper vi å fange opp en del lag som ikke reiser ut i år. Samtidig arrangeres Bergen Fotballcup to uker etter Dana Cup og uken etter Norway Cup, så det er fullt mulig å være med for dem som vil delta på flere turneringer.

SIKRET GODE FORHOLD

– Hva er den hårete drømmen?

– Dana Cup kan vi ikke måle oss med; de har over to tusen lag påmeldt. For oss hadde rundt 200 lag vært veldig bra. Men det klarer vi ikke denne sommeren; vi gjør regning med at det tar et par år å bygge opp en slik sommercup, sier turneringslederen, som har sendt ut 6000 eposter både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi henvender oss til alle fotballkretsene i Norge, og dessuten til Sverige, Danmark, Finland og Island, forteller han.

Det kommer mange turister til Bergen hver eneste sommer. Nå håper Vareggs turneringsleder at det også kommer noen fotballturister.

– Vi har ikke Ekebergsletta, men når det regner i Bergen er kunstgressbanene våre like gode uansett.

Bergen Fotballcup blir arrangert av Varegg Fotball på banene langs bybanen fra 7. til 11. august. Dette er uken etter Norway Cup, og uken før skolestart. Påmeldingsfrist er 15. mai. Spørsmål kan rettes til [email protected]

Fotballcup2
KUNST:– Når det regner i Bergen, er kunstgressbanene våre like gode uansett, påpeker Gudmundsen. Her er det Vareggs egne gutter som er i aksjon. (Foto: Eirik Gudmundsen)

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this