Saedalen 1
KLAR FOR VOSS: I år er Sædalen fotball representert med 54 lag i Voss Cup. Klubben har bestilt rundt 540 deltakerkort, og skal innkvartere samtlige på Voss ungdomsskole, et steinkast fra Voss stadion.

Har flere påmeldte lag enn Voss

Del artikkelen i Sosial medier

De begynte med ett lag. Økte til to. Nå slår Sædalen fotball arrangøren på Voss Cup i antall påmeldte.

Har man vært på Voss Cup de siste årene, har man også lagt merke til Sædalen fotballs lyseblå drakter. Neste helg drar den unge klubben oppover til Vossevangen med over 500 deltagere.

I tillegg til barne- og ungdomsfotball, har klubben både juniorlag, A-lag, damelag, old boys og old girls.

Sædalen IL ble stiftet høsten 2006, og i tillegg til fotball har idrettslaget grupper innen innebandy, håndball, basket og idrettsskole. Klubben har vokst til 1200 medlemmer, der fotball består av rundt 700 spillere og 100 trenere.

BEGYNTE MED ETT LAG

Tradisjonen med deltakelsen på Voss Cup er nesten like gammel som klubben er selv. I 2007 var ett lag påmeldt, året etter doblet klubben til to.

– Erfaringene var så gode at det ble fattet styrevedtak om at alle lag i barnefotballen skulle delta. Siden har veksten i idrettslaget vært enorm, og i 2015 passerte vi Voss som den klubben med flest påmeldte lag, forteller Arnfinn Osmundsvaag, leder for barnefotball.

I år er klubben representert med 54 lag. Voss er nærmest med 35. Sædalen har bestilt rundt 540 deltakerkort. I fjor var det faktisk hundre flere. Klubben har tatt over Voss ungdomsskole hvor samtlige innkvarteres, et steinkast fra Voss stadion.

– Vi må ta i bruk gymsalen for å få plass til alle, og vi bor jo litt trangt, men det er samtidig veldig sosialt når man bor så tett. Vi har et felles arrangement med grilling eller pizza på skolen lørdag ettermidag, sier Osmundsvaag.

SOMMERAVSLUTNING

– Hvorfor Voss Cup?

– Det blir på en måte en slags sommeravslutning, og vi har det veldig kjekt. Arrangøren er veldig flink, både når det gjelder det som skjer i turneringen og alt som skjer rundt på Voss. Det har blitt et fint samlingspunkt for klubben hvor vi får godt utbytte både sportslig og sosialt.

Saedalen 2
SAMLINGSPUNKT: – Arrangøren er veldig flink, både når det gjelder det som skjer i turneringen og alt som skjer rundt på Voss. Det har blitt et fint samlingspunkt for klubben hvor vi får godt utbytte både sportslig og sosialt, sier leder for barnefotballen i Sædalen Idrettslag, Arnfinn Osmundsvaag.

Treneren er med for fjerde året på rad nå, og innrømmer at det ikke blir så mye søvn denne helgen.

– Jeg er trener for begge barna mine, så det blir fullt trøkk fra morgen til kveld. Hvile får vi gjøre når vi kommer hjem, smiler han.

BANEMANGEL

Sædalen Idrettslag markerte altså ti-årsjubileum for et par år siden, men hverdagen har ikke alltid vært enkel. Klubben sliter med dårlig banekapasitet, og trener på en nedslitt og liten bane utenfor Sædalen skole.

De har ikke egen 11’er-bane, men jobber hardt for å få dette på plass. I dag er klubben avhengig av tilgang til andre baner for å kunne gi et tilbud til ungdomslagene. Et samarbeid med Kalandseidet har vært kjærkomment for å få avviklet treninger og kamper.

I tillegg til barne- og ungdomsfotball, har klubben både juniorlag, A-lag, damelag, old boys og old girls.

– Utbyggingen her i området tok seg opp etter årtusenskiftet, og fortsatt bygges det mye nytt. Banekapasiteten står ikke i stil til antall beboere og behovet som for lengst har meldt seg. Vi har etterlyst ny fotballbane lenge, og håper at vi snarlig kan få på plass en reguleringsplan som gir oss mulighet til å konkretisere denne og gi ungene i dalen et tilfredsstillende tilbud, sier Osmundsvaag.

Sommeren byr på mer moro for medlemmene i Sædalen fotball, som også blir representert i Norway Cup, Sør Cup og Lerum Cup. Men aller først venter altså Voss Cup, da 500 blåkledde fargelegger hele Vossevangen i tre dager.

Voss Cup starter i morgen, fredag 15. juni, og avsluttes søndag.

Saedalen 3
QUIZ OG PØLSER: Det sosiale er viktig for å skape samhold i Sædalen Idrettslag.

Del artikkelen i Sosial medier

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this