bajazz miss tati
KVALITETSMUSIKK FOR HELE FAMILIEN: Festivalens store trekkplaster er Miss Tati, som har fått æren av å avslutte festivalen. Bildet er fra hennes konsert under årets Nattjazz.

Jazz for små ører

Del artikkelen i Sosial medier

– Vår filosofi er å tilby konserter for barn på samme premisser som for et voksent publikum; med samme kvalitet og krav til formidling, sier festivalsjef for Bajazz, Edvard Mjanger.

Bajazzfestivalen har trukket fulle hus på Østre de to siste årene. Nå utvides festivalen. Kommende helg arrangeres festivalen på Cornerteateret på Møhlenpris for første gang, og Mjanger lover to dager med kvalitetsmusikk for hele familien.

LIVSGLAD OG DANSBAR SOULJAZZ

– Jazz for barn er et stort satsingsområde for oss.

Som avslutning på søndagen har festivalen også sikret seg byens egen soulstjerne, Miss Tati, som nylig slapp sitt kritikerroste album Finally Tati. «Det er først og fremst livsglede hun projiserer, slik hun også gjør på konsertene, en smittende opplagthet som er helt umulig å sitte stille til» skrev Bergensmagasinets anmelder om platen, og trillet en klar sekser.

Under sykkel-VM skal hun spille for hele Bergen, men allerede på søndag holder Miss Tati altså en egen konsert for byens barn, som i fremtiden blir Bergens voksne konsertgjengere.

– Jazz for barn er et stort satsingsområde for oss, sier daglig leder for Bergen Jazzforum, Roger Lygre Solvang.

BESTILLINGSVERK FRA CRAB IS CRAP

Den årlige festivalen er av stor verdi for rekrutteringen til de omtrent 20 øvrige barnekonsertene Bergen Jazzforum avholder resten av året, samtidig som de ønsker at den skal være en stor begivenhet i seg selv.

På årets utgave presenteres det et rikholdig program med kvalitetsmusikk for barn i alderen 0-10 år. Lekerommet med gjester og Meg og Kammeraten min, med noen av landets flotteste jazzmusikere i besetningen, kommer, samt at det blir tegneverksted med festivalkunstner Marie Hjelmerud lørdag 2. september, og samspillkonsert med Jazzbart på søndag 3. september.

Festivalen presenterer også bestillingsverket Hysj, laget av duoen Crab is Crap. Dette er et stykke som handler om lydene rundt oss. Vi følger de to trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk (Øyvind Skarbø og Øyvind Hegg-Lunde) gjennom et døgn, der grensene blir utydelige mellom lyd og stillhet, mellom bråk og musikk, og mellom fantasi og virkelighet.

Bajazzfestivalen holdes i Cornerteateret på Møhlenpris lørdag 2. og søndag 3. september. Mer informasjon: bergenjazzforum.no

Del artikkelen i Sosial medier

Magne Fonn Hafskor
Journalist i Bergensmagasinet. Send meg en epost

Relevante artikler

Topp
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this