Zachariasbryggen Bryggeriet.biz
HAGELAGET I KNARVIK: – At vi har lykkes skyldes vel flere ting. Først og fremst må du like det du holder på med. Du må ha teft og kjenne trendene. Og så må du ha med deg gode folk. Og det har vi, forsikrer daglig leder Kristoffer Søderstrøm (t.h.), her sammen med (f.v) sønnen  Ole Petter Søderstrøm, Anniken Hofsvik, Sonja Molvik, Liv Reidun Sletten Vabø og Torhild Vikebø Søderstrøm. (Foto: Ove Landro)

Hagesuksess i 30 år

I over 30 år har ekteparet Søderstrøm gjort god butikk på hage. I fjor satte de omsetningsrekord, og nå ruster de seg for flere gode år. – Uken før 17. mai er den viktigste i hagebransjen, forteller daglig leder Kristoffer Søderstrøm.

Påsken er over og årets lange vinter har omsider sluppet taket. Familien Søderstrøm står klar til å ta i mot kundene, etter rolige vintermåneder. Og de kommer.

– Først og fremst må du like det du holder på med. Og så må du ha teft og kjenne trendene. Nå for tiden skal folk helst dyrke og høste urter selv.

Siden 1987 har Kristoffer og Torhild Vikebø Søderstrøm drevet hagesenter i Knarvik, og den gangen holdt de til i Knarvik Senter som én av tre blomsterbutikker.

I 2001 kom familien til et punkt der de bestemte seg for å gi seg. Leien på senteret var høy, og det ble for kostbart.

Da tomteeier og daglig leder i Haugland VVS, Arnstein Haugland, hørte hva som var i ferd med å skje, ville han at Søderstrøm skulle flytte ned til ham på andre siden av veien, like ved E39. Og slik ble det.

Etterhvert ble de også medlem av Hagelandgruppen, og forretningen vokste både i kvadratmeter og sortiment.

– DU MÅ KJENNE TRENDENE

– At vi har lykkes skyldes vel flere ting. Først og fremst må du like det du holder på med. Og så må du ha teft og kjenne trendene. Nå for tiden skal folk helst dyrke og høste urter selv, sier Kristoffer Søderstrøm.

Han understreker også viktigheten av å være klar når trøkket kommer.

– Vi vet at det hvert år tar seg gradvis opp fra 15. mars, og at toppen kommer i uke 19, uken før 17. mai. Da må du har gjort et godt forarbeid og du må ha riktige og nok varer.

– For eksempel kan 11. mai alene være like god omsetningsmessig som hele januar, februar og to tredjedeler av mars tilsammen. Det sier litt om hvor viktig det er å være forberedt den uken. Og så må du ha med deg gode folk. Og det har vi, forsikrer Søderstrøm.

Mer informasjon: Hageland Knarvik

Han tror videre det var viktig at butikken tok inn hagemøbler fra 2010 og ble et fullsortiments hagesenter.

– Hvis vi ikke hadde gjort det, tror jeg kundene ville gått andre steder, sier han.

Fra nå av og frem til juni jobbes det til tider døgnet rundt i familieselskapet i Knarvik.

– Det må nesten være et bryllup i familien hvis min kone og jeg skal ta fri en helg. Fra april til og med juni har vi også søndagsåpent, og overtiden tar vi selv, forklarer han.

– Samtidig vet jeg at god service er viktig, og vi gir gjerne råd til kundene; det bidrar til at de får en god opplevelse og kommer igjen, sier Søderstrøm.

Høysesongen er kort; allerede når regnskapet etter august kommer, vet han om det blir et godt år.

– Det kommer sjelden noen overraskelser etter det, selv om julen kan være bra i vår bransje. Men jeg tror på å holde fokus hele veien og jobbe jevnt og trutt. Og som sagt: Være forberedt og klar når trøkket kommer.

Ove Landro
Redaktør Bergensmagasinet AS | Helgesensgate 17 | 5038 Bergen | Norge
  ANNONSE:
  Peisbord 800×300

  Relevante artikler

  Topp
  Previous Next
  Close
  Test Caption
  Test Description goes like this